CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

Zašto je bolje staviti originalne delove pre nego zamenske kopije

A mobile > Our news > Vesti > Zašto je bolje staviti originalne delove pre nego zamenske kopije
Zašto je bolje staviti originalne delove pre nego zamenske kopije

Zašto je bolje staviti originalne delove pre nego zamenske kopije

 

U nekom momentu u životu Vašeg telefona, verovatno će mu zatrebati zamena nekog dela.
Jednostavno je odneti telefon u servis na popravku, ali obratite pažnju koje delove serviseri koriste, jer oni mogu da variraju.
Imate izbor između nekoliko opcija, originalnih delova, delova proizvođača originalne opreme ( original equipment manufacturer – OEM) , ili rezervnih (aftermarket parts ) delova.  U većini slučajeva, ove vrste delova su opcija za popravku Vašeg telefona nakon neke nesrećne situacije , pada, kvara, itd.
Trebali bi da znate razliku između ovih delova i zašto je uvek bolji izbor da to budu originalni delovi , pre nego što telefon odnesete na popravku.
Proizvođač originalne opreme je kompanija koja proizvodi telefone i pravi rezervne delove za svoje modele. Posleprodajni rezervni delovi su jeftiniji od delova originalnog proizvođača. Razlika je ko pravi delove, a sve vrste su regulisane i pregledane. Originalni delovi su proizvedeni od strane proizvođača telefona, skuplji su, savršeno se uklapaju i rade na telefonu. Rezervni (aftermarket parts) delovi su proizvedeni od strane drugih proizvođača (third-party company), nižih cena, uklapaju se sa modelima, ali može doći do greške pri radu uređaja.
Dobro obučeni serviseri će preferirati da koriste originalne delove kada im odnesete uređaj na popravku. Koštaju više kao rezultat originalne proizvodnje. Imaće oznaku da su originalni, što nije slučaj kod druhih posleprodajnih rezervnih delova.
Izbor originalnih delova na spram svih drugih bi bio samo u Vašu korist i bezbrižnost. Delovi koji se koriste za popravku imaju uticaja na ukupnu vrednost telefona. Niža cena delova koji nisu originalni čini ih privlačnom opcijom za mnoge ljude, uglavnom nisu izbirljivi u vezi sa brendom i samo žele da im uređaj bude popravljen. Sve se svodi na lične preferencije. Ljudi koji žele originalne delove su entuzijasti, poznavaoci tehnike i vlasnici potpuno novih uređaja. Oni upravo znaju razliku između vrste delova. Originalni delovi pravljeni su upravo za Vaš model telefona, nose dodatne trošakove, ali nema dodatne brige. Zato uvek izaberite originalne delove za svoj pametni telefon. Kao prvo, originalni delovi drže uređaj bliže originalnom stanju, i posle servisiranja. Skuplji su jer su dizajnirani za određeni model i brend.

Ovlašćeni prodavci, serviseri mogu Vam pomoći u odabiru delova. Ukoliko servis nema nekog dela na stanju, zaposleni će Vam pomoći da se taj deo koji Vam treba poruči i da problem bude rešen u najbržem roku.
Možemo Vas posavetovati i dati preporuke koje delove da izaberete na osnovu kvaliteta i učinka delova, na osnovu višegodišnjeg iskustva servisiranja mobilnih telefona.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.