CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

Odgovorna e reciklaža

A mobile > Odgovorna e reciklaža

Problem i rešenje elektronskog otpada 

Odgovorna e reciklaža

U elektronski otpad ( e-otpad, e-waste) spadaju svi uređaji kojima je završen „životni vek“. Svake godine menjamo svoje pametne telefone, laptopove, tablete za nove, brže modele. Usled ubrzanog tehnološkog razvoja, globalni problem je elektronski otpad koji je pre svega štetan za život ljudi, životinja, kao i za vazduh, vodu.

Elektronski otpad zauzima samo 2 posto deponija, ali čini oko 70 posto ukupne proizvodnje toksičnog otpada. Uprkos ovim alarmantnim brojkama, samo oko 13 posto završi na reciklaži.

Mi iz A Mobile servisnog centra želimo da vam predstavimo benefite elektronske odgovorne reciklaže.

Za proizvodnju robe od recikliranih materijala koristi se manje energije, vode, stvaraju se manja zagađenja. Procenjuje se da se svake godine širom sveta generiše između 30 i 50 miliona tona elektronskog otpada. Odgovorna reciklaža e-otpada štedi prostor na deponijama, sprečava zagađenje životne sredine uzrokovano toksinima. Recikliranje takođe smanjuje potrebu za deponijama na prvom mestu.

Dobre vesti su da je lako reciklirati elektroniku. Pored zaštite životne sredine, stvaraju se zelena radna mesta u budućnosti.

Recikliranje e-otpada ne samo da pomaže u očuvanju energije već i reciklira prirodne resurse poput bakra, srebra, aluminijuma. Mnogi metali koji se koriste za proizvodnju naših mobilnih telefona su retki metali kojih u prirodi ima u ograničenim količinama. Recikliranjem mogu se ponovo koristiti umesto da se iskopavaju nove zalihe. To dosta pomaže u sprečavanju zagađenja vazduha i vode. Dobitak za sve.

Mi, u A Mobile Servisnom Centru, razumemo problem i imamo iskustvo u rešavanju istog.
Obavljamo ekološki prihvatljivu reciklažu elektronskih proizvoda. Prvenstveno govorimo o mobilnim telefonima. Sve se reciklira, a preostali delovi se koriste za oporavak metala.

Kod nas uvek možete doneti stare, neispravne mobilne telefone za recikliranje čime ostvarujete 1000 RSD popusta na popravku bilo kog mobilnog telefona u našem servisu. Kontaktirajte nas za više informacija o odgovornim načinima reciklaže starih uređaja.

SIGURAN TELEFON, SREĆNA PLANETA

Dragi naši klijenti,

Želimo da vam predstavimo naš doprinos smanjenju elektronskog otpada. U ovim izazovnim vremenima, kada su zaštita od virusa i bakterija ključni, važno je da zaštitimo svoje mobilne telefone od štetnih uticaja. Zato smo odlučili da vam poklonimo zaštitne maske za mobilne telefone!

Ova akcija važi za modele iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X, XR, XS, XS Max, SE 2020 i SE 2022.

Želimo da naglasimo da su naše zaštitne maske kvalitetne i vrlo jednostavne za korišćenje. Neće ometati rad vašeg telefona, niti će uticati na njegovu funkcionalnost. Svi koji žele da iskoriste ovu akciju, treba samo da nas kontaktiraju putem kontakt forme na našem sajtu www.amobile.rs. U poruci nam napišite model svog mobilnog telefona i ostavite svoje podatke kako bismo vam obezbedili zaštitnu maskicu. Nakon toga, vaša maskica će biti spremna i čekaće vas u našoj radnji.

Želimo da istaknemo da je ova akcija posvećena zaštiti životne sredine. Znamo da je jedan od najvećih izazova savremenog društva smanjenje otpada. Time što ćemo svi zajedno koristiti zaštitne maske za svoje mobilne telefone, smanjujemo šansu da se telefon ošteti i da bude potreban novi. Na taj način, doprinosimo očuvanju planete.

Ova akcija je deo naše posvećenosti da vam pružimo vrhunsku uslugu i da se brinemo o vašem zadovoljstvu. Nadamo se da ćete uživati u ovoj akciji i da ćete uživati u korišćenju vašeg mobilnog telefona bez briga o njegovoj zaštiti.

Vidimo se u našoj radnji!

Srdačan pozdrav,

Vaš AMobile tim