CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

USB – C priključak će uskoro biti obavezan

A mobile > Our news > Vesti > USB – C priključak će uskoro biti obavezan
USB – C priključak će uskoro biti obavezan

USB – C priključak će uskoro biti obavezan

USB – C port postaće obavezan 2024.godine za čitav niz elektronskih uređaja kao što su mobilni telefoni, tableti, slušalice.
Više nećete morati da kupujete drugi punjač svaki put kada promenite uređaj, svi će se puniti pomoću istog punjača. Posedovanje zajedničkog punjača će poboljšati udobnost potrošača usklađivanjem interfejsa za punjenje i tehnologije brzog punjenja i značajno će smanjiti elektronski otpad ( e waste).
„Svi imamo po nekoliko punjača za mobilne telefone kod kuće. Povrh svega ovi punjači svake godine iznose 11.000 tona e-otpada. Posedovanjem punjača koji odgovara za više uređaja uštedeće se novac i vreme, a takođe nam pomaže da smanjimo elektronski otpad.“, izjavio je Jozef Sikela, ministar industrije i trgovine.
Vođeni istom logikom , čak su i vlasti Indije potvrdile da će od marta 2025.godine na svojoj teritoriji imati isti zahtev.
Novi zakon EU će stupiti na snagu 28. decembra 2024.godine .
Kao druga po redu najmnogoljudnija država, odmah iza Kine i sa više od milijardu stanovnika , Indija je svakako jedno od najbitnijih tržišta pametnih telefona.
Proizvođači će morati da posluju u skladu sa zakonom , ukoliko ne žele da izgube mesto na velikim tržištima.
Kompanija koja bi mogla biti pogođena najviše je APPLE.
Iphone 13 je najprodavaniji model trećeg kvartala 2022.godine, prestigavši Samsung modele.
Kompanija je javno potvrdila da planira da se pridržava pravila od 2025.godine.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.