CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

SNAPDRAGON 8 GEN 3 – ŠTA MOŽEMO OČEKIVATI

A mobile > Our news > Vesti > SNAPDRAGON 8 GEN 3 – ŠTA MOŽEMO OČEKIVATI
SNAPDRAGON 8 GEN 3 – ŠTA MOŽEMO OČEKIVATI

SNAPDRAGON 8 GEN 3 – ŠTA MOŽEMO OČEKIVATI

Sledeći Qualcomm Snapdragon čipset bi mogao da stigne ranije od očekivanog.
Qualcomm Snapdragon procesori pokreću skoro sve najbolje Android telefone u 2023.godini, a očekuje se da će poluprovodnički gigant predstaviti svoj najnoviji i najveći čipset – Snapdragon 8 Gen 3 – na godišnjem samitu Snapdragon ove godine.

Qualcomm obično koristi ovaj samit da govori o svojoj ulozi u oblikovanju budućnosti mobilnih, automobilskih, audio i mešovitih iskustava, što znači da ćemo verovatno dobiti bolju predstavu o tome kako bi budući vodeći telefoni poput Samsung-a, OnePlus-a, Xiaomi-a mogli funkcionisati.
Uz to, iako je Snapdragon 8 Gen 2 objavljen u novembru i počeo da stiže u telefone već u decembru, postoje informacije da bi Snapdragon 8 Gen 3 mogao da stigne ranije ove godine. Ne postoji još uvek zvaničan datum , ali očekuje se da će to biti oktobar.

Mnogi telefoni koji koriste Snapdragon 8 Gen 2, poput onih u linijama Samsung Galaxy S23 i OnePlus11 – tek su nedavno predstavljeni.
Izvor tvrdi da će ovo jezgro visokih performansi raditi na 3,7 GHz što bi označilo povećanje brzine od 15% u odnosu na brzinu od 3,2GHz Snapdragon 8 Gen 2.
Spominje se i dodatak Snapdragon-ovog X75 5G modema (koji će doneti 20% poboljšanje energetske efikasnosti).
Zasigurno će Snapdragon 8 Gen 3 doneti neki oblik značajnih poboljšanja performansi u odnosu na Snapdragon 8 Gen 2.

Što se tiče telefona za koje očekujemo da će koristiti Snapdragon 8 Gen 3, Samsung Galaxy S24 i njegova premium braća će uskoro biti na vrhu liste.
Sledeći Samsung vodeći uređaji ponovo će imati Galaxy specifičnu verziju najnovijeg Qualcomm-ovog čipseta, koji će kako kažu, pobediti APPLE-ov nadolazeći A17 Bionic „na papiru“.
Drugim rečima, telefoni u liniji Samsung Galaxy S24 – za koje se očekuje da će biti lansirani početkom sledeće godine – mogli bi da budu brži od iPhone 15, iphone 15 Pro i iPhone 15 Ultra , o kome se mnogo priča.

Takođe očekujemoda će Samsung ponuditi Qualcomm čipsete širom ploče sa linijom Samsung Galaxy S24. U godinama pre objavljivanja S23 asortimana, kompanija je koristila ili Snapdragon ili Samsung Exynos procesore u svojim vodećim telefonima, u zavisnosti od regiona gde su kupovani.
Nedostatak razlika između procesora između regiona je ključni deo razloga što tako visoko ocenjujemo Samsung najnovije telefone.
Osim ovih navedenih stavki, ne zna se još detalja o Snapdragon 8 Gen 3, više informacija nam dolazi u predstojećim mesecima.

 

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.