CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

SAMSUNG GALAXY Z FLIP 5

A mobile > Our news > Vesti > SAMSUNG GALAXY Z FLIP 5
SAMSUNG GALAXY Z FLIP 5

SAMSUNG GALAXY Z FLIP 5

Očekuje se da će Samsung Galaxy Z Flip 5 biti najveća nadogradnja u flip seriji do sada sa novim, mnogo većim poklopcem koji možete da koristite za obavljanje mnogih svakodnevnih zadataka bez otvaranja telefona.
Ali ova inovacija nije nastala niotkuda. Samsung sada ima konkurenciju.
Telefoni kao što je Motorola Razr Plus su već objavljeni na tržištu sa prednjom stranom na celom ekranu, što gura Samsung da inovira i da to radi brže.
Dakle, da li je Samsung odgovorio na ovu pretnju?
Z Flip 5 biće zvanično predstavljen 26. jula. Šta je to novo kod Z Flip 5?
Ekran poklopca je mnogo veći,
Možete obavljati mnoge zadatke bez otvaranja telefona,
Novi i brži procesor,
Poboljšanja šarke,
Malo je poboljšano i trajanje baterije.
Element za koji se kaže da je Samsung promenio u Flip 5 verovatno je najbitniji u prostoru preklopnog telefona, a to je – šarka.
Dolazi u obliku suze, što omogućava da se telefon čvrsto zatvori, dok bi prethodni ostavljao primetan razmak kada se telefon zatvori. Nova šarka će takođe pomoći da se dobije manje primetan nabor.
Nova šarka ima još jednu prednost : potencijalno bolju otpornost na prašinu. Samsungove Flip serije su do sada imale zaštitu od vode, ali nisu bile zaštićene od ulaska prašine i takva promena bi bila itekako dobrodošla.
Iako ne očekujemo da ćemo videti velike promene na glavnom ekranu Flip 5, prednji „Cover Screen“ da će biti potpuno transformisan i mnogo veći, zauzimajući skoro ceo prednji deo telefona, osim izreza za kamere.
Ekran od 3,4 inča samo nešto manji od ekrana od 3,6 inča na Motorola Razr Plus.
Izvori sugerišu da će neke Google aplikacije biti optimizovane i raditi na ovom manjem ekranu, a očekujemo i neke izvorne funkcionalnosti, ali za sada se čini da neće moći apsolutno sve da se radi na ovom ekranu.
Što se tiče biometrije , nema promena : tradicionalni skener otiska prsta ugrađen u dugme za napajanje.
Iako su ekran i šarka novi, ne očekujemo nikakve revolucionarne promene u sistemu kamera na Galaxy Z Flip 5.
Telefon će imati sistem dvostruke glavne kamere koji se sastoji od širokog i ultraširokog snimača, a na glavnom ekranu će se nalaziti i selfi kamera , ali kao i kod prethodnih sklopivih, takođe će moći da se prave selfiji glavnom kamerom.
Samsung će doneti najnoviji Snapdragon 8 Gen 2 čip na Galaxy Flip 5, i to bi ovaj telefon na preklop učinilo apsolutnim šampionom u toj kategoriji kada su u pitanju performanse i brzine.
Takođe očekujemo skromno povećanje RAM-a sa 6 GB na 8GB na Flip 5. Osnovni model Galaxy Z Flip 5 imaće 128 GB skladišnog prostora i maloprodaju po približno istoj ceni ili vrlo malo većoj od modela poslednje generacije.
Očekuje se da će Galaxy Z Flip 5 stići sa Android 13, a Google će ove jeseni izbaciti novu verziju Androida 14. Najinteresantniji deo softvera je zapravo kako je Samsung optimizovao Cover Screen.
Flip 5 će dobijati sledeća ažuriranja:  Android 14, 15, 16, 17. Dakle reč je o četiri godine velikih ažuriranja OS-a.
Flip 5 će imati bateriju veličine kao i njegov prethodnik. To znači bateriju od 3700mAh.
Što se brzine punjenja tiče , 25w žičano punjenje i 10W bežično punjenje.
Po prvi put, oseća se kao da Samsung igra nadoknadu u preklopnom prostoru telefona.
Galaxy Z Flip 5 mora da odgovara većem prednjem ekranu i svim funkcijama koje dolaze sa njim na Motorola Razr Plus.
Samsung je međutim i dalje poznatiji brend i očekujemo da će isporučiti dobro trajanje baterije i solidne performanse kamera.
Da li će Flip 5 biti najbolji sklopivi telefon na preklop na tržištu ?
Rano je reći , ali ima dobre šanse.  To je očigledno najnapredniji Flip do sada, tako da je to definitivno nešto.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.