CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

SAMSUNG GALAXY WATCH 6 CLASSIC VS. APPLE WATCH ULTRA

A mobile > Our news > Vesti > SAMSUNG GALAXY WATCH 6 CLASSIC VS. APPLE WATCH ULTRA
SAMSUNG GALAXY WATCH 6 CLASSIC VS. APPLE WATCH ULTRA

SAMSUNG GALAXY WATCH 6 CLASSIC VS APPLE WATCH ULTRA

Samsung Galaxy Watch 6 Classic dolazi ovog leta, predstavljajući godišnje osveženje Samsung linije pametnih satova.  Predstojeći pametni sat nije naslednik prošlogodišnjeg Galaxy Watch 5 Pro , umesto toga, to je nastavak Galaxy watch 4 Classic iz 2021.godine, koji je bio najnoviji Samsung pametni sat sa rotirajućim hardverskim okvirom.
U međuvremenu, Apple-ov robusni i super-premium Apple Watch Ultra uparuje izuzetan dizajn od titanijuma i safira sa nekim niche i ekskluzivnim funkcijama koje se ne mogu naći na većini nosivih uređaja. On je takođe među najskupljim pametnim satovima koje biste mogli da nabavite.
Kako bi Apple-ov „avanturistički“ pametni sat prošao protiv nadolazećeg Samsung-ovog vojnika? Videćemo u daljem tekstu.
Kada je u pitanju dizajn, Samsung ide napred. Čini se da će se Galaxy Watch 6 Classic oslanjati na dizajn od aluminijuma ili nerđajućeg čelika. Apple Watch Ultra se oslanja na titanijum i safir za svoju konstrukciju, vrhunski izgled.
Baš kao i Galaxy Watch 6 Classic, koji će doći sa rotirajućim okvirom, Apple Watch Ultra ima neke asove u rukavu.
Na primer, postoji prilagodljivo dugme za akciju, a ceo dizajn sata je primetno robusniji i odise muzevnošću.
Galaxy Watch 6 Classic će verovatno biti vodootporan do 50 m, dok će Apple Watch Ultra preživeti do 100 m pod vodom. Ima čak i funkciju ronilačkog računara koji će Vam automatski pokazati važne informacije o Vašem ronjenju.
Što se tiče veličine, Apple Watch Ultra dostupan je samo u jednoj verziji od 49 mm, dok će Galaxy Watch 6 Classic biti dostupan u verzijama od 43 mm i 47 mm, pri čemu će podjednako odgovarati i manjim i većim zglobovima.
Iako očekujemo da će Samsung pametni sat imati i verziju samo za Bluetooth i Bluetooth+ mobilnu verziju za svaku varijaciju različite veličine, svi Apple Watch Ultra satovi su mobilni.
Galaxy Watch 6 Classic će doći u srebrnoj i crnoj boji, a Apple Watch Ultra dostpan je samo u Titanijum varijanti.
Samsung će vrlo verovatno da pređe sa opružne šipke na mehanizam za zaključavanje sa dugmetom za nadolazeći Galaxy Watch 6 Classic.
Velike su šanse da Vaši stariji kaiševi možda neće biti kompatabilni .
Apple watch Ultra dolazi sa istim mehanizmom za zaključavanje dugmeta koji postoji oduvek. To znači da možete koristiti svoje  starije narukvice i uživati u kompatibilnosti Apple Watch ekosistema.
Tu su tri nova benda, Trail Loop, Alpine Loop i Ocean Band. Svaki od njih namenjen je različitim aktivnostima.
Samsungov novi sat dolazi sa ugrađenom baterijom od 425 mAh. Apple Watch Ultra dolazi sa baterijom od 542 mAh, najvećom na bilo kom Apple Watch-u ikada.
Galaxy Watch 6 Classic će podržati do 10W bežičnog punjenja, takođe i Apple Watch Ultra treba sat vremena da se napuni do 80%.
Što se cene tiče, Apple je stavio prilično premium na Watch Ultra prodavajući ga za 700 dolara.
Samsung modeli, zavisno od verzije biće od 400 do 500+ dolara.
Galaxy Watch 6 Classic je elegantan poslovni pametni sat koji se lako zavoli i koji su korisnici zaslužili od Samsung-a.
Sa prepoznatljivim rotirajućim okvirom pozadi i sa svim osnovnim karakteristikamai funkcionalnostima koje smo očekivali, to je nosivi uređaj koji će sigurno biti još jedan hit.
Sa druge strane, Apple-ov najskuplji Apple sat ikada ima svoje prednosti – što je najvažnije funkcionalnost ronilačkog računara, glasnu sirenu za hitne slučajeve i prilagodljivo dugme za akciju, kao i dizajn koji može izdržati udarce. Ipak, ni na koji način nije pristupačan.
Jedno je sigurno, određene stvari se definitivno traže na tržištu pametnih satova 2023.godine, sa super-premium i sposobnim konkurentima koji dolaze iz gotovo svakog kampa, a Galaxy Watch 6 Classic – Apple Watch Ultra duo je svakako u prvom planu.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.