CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

SAMSUNG GALAXY TAB S8 VS GOOGLE PIXEL TABLET

A mobile > Our news > Vesti > SAMSUNG GALAXY TAB S8 VS GOOGLE PIXEL TABLET
SAMSUNG GALAXY TAB S8 VS GOOGLE PIXEL TABLET

SAMSUNG GALAXY TAB S8 VS GOOGLE PIXEL TABLET

Datum isporuke za Pixel Tablet je 20.jun. Prodaje se po prilično pristupačnoj ceni i teško je pronaći ekvivalent u Android prostoru.
Najbliži je Galaxy Tab S8. Koji izabrati? Google Tensor ili lepi, sjajni Galaxy Tab S8?
Samsung Galaxy Tab S8 je „običan“ osnovni model – ekran od 11 inča, LCD umesto AMOLED, ali i dalje brzina osvežavanja 120Hz. I dalje ima S Pen , odlična olovka i za crtanje i za pisanje.
Pixel tablet ima ekran od 11 inča, izgleda da su iste veličine. Prekriven jedinstvenim nano-keramičkim slojem sa mat završnom obradom, za koji se pretpostavlja da je lep i privlačan.
Takođe će podržavati olovku! Novi tablet je usklađen sa USI 2.0 standardom, što znači da će raditi bilo koja USI 2.0 olovka!
Oba tableta se zaključavaju otiskom prsta, a na oba – skener je ugrađen u dugme za napajanje.
Kada je reč o sirovim performansama, Pixel Tablet gubi bitku sa specifikacijama. Pokreće ga Google Tensor G2 domaće proizvodnje, koji je nešto manje vrhunski od Snapdragon 8 Gen 1 u Galaxy Tab-u.
Ali, Google je prilično veliki sa optimizacijom i sigurno će obaviti dobar posao u optimizaciji svog softvera za čip koji je sam dizajnirao. Tu je 8GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora na obe ploče, a Tab S8 ima varijantu od 256GB.
Softversko iskustvo je ono u čemu će se oni u velikoj meri razlikovati i vredi napomenuti da je Google pokušao da pozicionira Pixel tablet kao zasebnu klasu uređaja.
Kada se priključi na Charging Speaker Dock, menja se u Hub mode (režim) , može da kontroliše stvari u Vašem pametnom domu, da sluša Hey Google upite, takođe je Chromecast – dodirnete ga telefonom i puštaju muziku. Ta bazna stanica ima zvučnik,otuda i naziv, koji poboljšava audio mogućnosti tableta. Kada otključate Pixel Tablet, on ponovo pređe u režim tableta. Galaxy Tab S8 pokušava da zameni laptop, radi u pokretu, digitalni nomad tip uređaja. Prvo je moćan, drugo ima S Pen, posebnu tastaturu koju Samsung prodaje i DeX režim.
Priključite Galaxy Tab S8 na monitor i on Vam daje desktop okruženje za rad, sa više prozora i podrškom za miša i tastaturu. U stvari, povežite bežičnu tastaturu i možete samostalno da uđete u DeX režim na tabletu!
Dakle, da, veoma različiti uređaji.
Google je zamislio svoj tablet kao opušten elektronski uređaj koji je uvek koristan, kada Vam ne treba tablet to je pametni zvučnik sa ekrana.
Galaxy Tab S8 pretpostavlja da ćete često raditi na tabletu i pokušava da Vam pruži sve alate za to.
Postoji određeno preklapanje sa oba uređaja, trebalo bi da budete u stanju da radite određeni posao podjednako dobro sa oba.
Teško je napraviti kučište za dobre kamere na tabletu. Ali niko ne ide okolo sa 11 inčnim pločama zbog fotografisanja, na sreću. Potrebna im je samo OK kamera za skeniranje dokumenata i ok prednja kamera za video pozive.
Pixel Tablet dolazi sa istim kamerama (i prednja i zadnja) od 8MP rezolucije i 84 stepena FOV. Ima mogućnost da prati Vaše lice digitalnim zumiranjem kada ste u video pozivu.
Galaxy Tab S8 radi sa funkcijom koju Samsung naziva Auto Framing.
Na prednjoj strani je senzor od 12MP , na zadnjoj se nalazi glavna kamera od 13MP i ultra široka od 6 MP.
Vredno je napomenuti da će Google Pixel Tablet moći da radi trikove Magic Editor u aplikaciji Photos zahvaljujući Tensor G2 čipu.
Samsung uređivač fotografija definitivno nije loš, ali magija veštačke inteligencije (AI) koju Google koristi je sledeći nivo.
Oba tableta imaju dovoljno prostora za velike ćelije koje će svakako obezbediti „All day battery“.
Galaxy Tab S8 ima bateriju 8000mAh, Pixel Tablet 7000mAh.
Pixel Tablet se isporučuje sa USB C punjačem – dobija adapter za napajanje za priključnu stanicu za zvučnike i punjenje, ali ne i sam tablet.
Opet bolje od Galaxy Tab S8 koji se ne isporučuje ni sa čim za napajanje i ne podržava ni jedan oblik alternativnog , poput bežičnog, punjenja.
Da li Pixel Tablet ima ono što je potrebno? Za cenu po kojoj se prodaje, rekli bismo da ima.
Nije skup i može biti pravi izbor za one koji traže običan prenosivi ekran umesto onog koji ima za cilj da bude mašina za produktivnost (a to se i naplaćuje).
Galaxy Tab S8 ima svoje jedinstvene karakteristike kao što je Samsung DeX, a S Pen je usavršen da bude više nego samo dobra olovka.
Dobri uređaji i dobro je što prostor za tablete može imati uređaje koji zapravo ciljaju na različite niše i slučajeve upotrebe.
Ostaje da se sačeka isporuka Pixel Tableta za detaljnije upoznavanje.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.