CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

Samsung Galaxy S23 Ultra VS iPhone 14 Pro Max Koji je bolja kupovina ?

A mobile > Our news > Vesti > Samsung Galaxy S23 Ultra VS iPhone 14 Pro Max Koji je bolja kupovina ?
Samsung Galaxy S23 Ultra VS iPhone 14 Pro Max Koji je bolja kupovina ?

Samsung Galaxy S23 Ultra VS iPhone 14 Pro Max Koji je bolja kupovina ?

 

Samsung Galaxy S23 Ultra je poslednji dodatak Samsung-ovoj vodećoj liniji za 2023.godinu, koji se može pohvaliti zadivljujućim senzorom kamere od 200 MP i vrhunskim specifikacijama  kao što je procesor Snapdragon 8 gen 2. Za svakog tehničkog entuzijastu poređenje između vodećeg Korejskog brenda i APPLE-ovog vrhunskog iPhone 14 Pro Max je prosto prirodna radoznalost. Pozabavićemo se sa ova dva velika telefona, uporedićemo specifikacije, karakteristike, pokušaćemo da Vam ih približimo, da odaberete model prema svojim potrebama.
Oba telefona imaju vrhunsku konstrukciju i završnu obradu, ali se dizajn značajno razlikuje. iPhone 14 Pro Max zadržava poznati dizajn kao prethodni iPhone sa okvirom od nerđajućeg čelika i ravnim ekranom na prednjoj strani. Na poleđini se nalazi veliki modul kamere gde je novi primarni senzor od 48 MP. iPhone 14 Pro Max ima keramički štit koji je čvršći i otporniji na ogrebotine od stakla.

Samsung Galaxy S23 Ultra ima sličan dizajn kao i prethodnik. Jedina značajna promena je što nema trake kamere ili ostrva pozadi. Umesto toga senzori se nalaze u ravni , a samo prstenovi kamere vire iz tela. Okvir je napravljen od Armor Aluminijuma što mu daje vrhunski osećaj. Kao i 14 Pro Max , Galaxy S23 Ultra takođe ima IP-68, što znači da je otporan na vodu i prašinu. Prednji i zadnji ekran zaštićeni su Gorilla Glass Victus 2.

Iphone 14 Pro Max poseduje 6,7 inčni Super Retina XDR ekran sa rekordnom maximalnom osvetljenošću od 2000 nita, što ga čini jednim od najsvetlijih ekrana na tržištu. Panel takođe podržava ProMotion ( brzina osvežavanja 120Hz ) i uvek uključen režim. Ova funkcija je dostupna na Samsung vodećim modelima već nekoliko godina.
S23 Ultra ima 6,8 inčni QHD+ Edge Dynamic AMOLED 2x Super Smooth Display sa rezolucijom 1440 x 3088 piksela. Ovaj ekran ima nešto nižu osvetljenost od 1750 nita. Ne samo da nudi vrhunski ekran, već podržava S-Pen , što ga čini vrhunskim izborom za one koji traže funkcije produktivnosti i maximalno korišćenje ekrana svog uređaja. Oba telefona nude izvanredan kvalitet ekrana.

Kada su u pitanju kamere , iph 14 Pro Max i Samsung Galaxy S23 Ultra donose vrhunske karakteristike. 14 Pro Max ima glavnu kameru od 48 MP, ultra-široku kameru od 12 MP i telefoto sočivo od 12 MP. APPLE-ove kamere su uvek bile poznate po kvalitetu. Glavna kamera od 48 MP pruža neverovatne detalje i oštrinu, čak i u uslovima slabog osvetljenja , dok telefoto sočivo omogućava 3x otički zum za bliže snimke. Što se tiče video zapisa, 14 Pro Max podržava 4k do 60 fps i ProRes do 4k – 30 fps.

Samsung Galaxy S23 Ultra ima prilagođen senzor glavne kamere ISOCELL HP2 od 200 MP koji može proizvesti neverovatne detalje i rezoluciju, čak i u uslovima slabog osvetljenja. Pored glavne kamere od 200 MP telefon ima ultra-široku kameru od 12 MP i 2 telefoto kamere od 10 MP , pružajući svestran i moćan sistem kamera koji može da se nosi sa svakom situacijom. U pogledu zuma i snimanja video zapisa , S23 Ultra nadmašuje APPLE-ov vodeći model jer podržava 4k video snimanje pri 60 fps i 8k snimanje pri 30 fps.

14 Pro Max ima APPLE-ov najnoviji i najbolji A16 Bionic . Ovaj čip je dizajniran da pruži vrhunske svakodnevne performanse i to prilično lako. Bez obzira da li igrate vrhunske igre, uređujete video zapise ili obavljate svakodnevne zadatke , A16 Bionic Vas pokriva. Može izvršiti 17 triliona operacija u sekundi , što rezultira boljim AI i ML mogućnostima. Čip podržava 6gb Ram-a i do 1 TB skladišnog prostora.

Galaxy S23 Ultra pokreće Qualcomm-ov procesor SnapDragon 8 gen 2 for Galaxy. U poređenju sa prethodnom generacijom , Samsung kaže da S23 Ultra ima do 30 posto bolje performanse CPU-a , 41 posto bolje performanse NPU-a. S23 Ultra takođe ima poboljšan sistem hlađenja , sa većom parnom komorom, obezbeđujući stabilne performanse tokom duže i intezivne upotrebe .

Bez obzira na opciju koju odaberete, možete verovati da će ova dva modela pružiti odlične performanse u svakodnevnoj upotrebi. Lako se nose sa teškim radnim opterećenjem.

Samsung Galaxy S23 Ultra ima bateriju od 5000 mAh , dok iPhone 14 Pro Max ima bateriju od 4324 mAh. Teško je odrediti koji uređaj će trajati duže , jer će to zavisiti i od obrasca korišćenja uređaja. Kada je u pitanju punjenje , S23 Ultra je ispred 14 pro Max. Brzine brzog punjenja Samsung-a su prilično pristojne, a kompanija tvrdi da je dovoljno sat vremena da napuni svoju ćeliju od 5000 mAh punjačem od 45W.  Za poređenje , iPh 14 Pro Max ima samo 27 W žičano punjenje. Oba telefona imaju bežično punjenje od 15 W, ali samo S23 Ultra ima obrnuto bežično punjenje.
Samsung Galaxy S23 Ultra i Iphone 14 Pro Max su vrhunske ponude brendova. Kao takvi dolaze po premium ceni.
Oba telefona su vrhunski pametni telefoni sa vrhunskim verzijama, ekranima i sistemima kamera. Svaki ima svoj jedinstveni skup prednosti i mana, tako da je važno uzeti u obzir šta tražite od telefona kada donosite odluku.
Za one koji traže funkcije produktivnosti i maksimalno korišćenje ekrana uređaja, Samsung Galaxy S23 Ultra je odličan izbor.  Savršen izbor za one koji žele da koriste svoj telefon i za rad i za zabavu.
Sa druge strane iPhone 14 Pro Max se može pohvaliti boljim performansama sa svojim A16 Bionic čipom. Ako imate i druge APPLE uređaje, iOS ekosistem verovatno nudi niz funkcija produktivnosti koje pojednostavljuju svakodnevne zadatke.
Odluka između Galaxy S23 Ultra i 14 ProMax svodi se na lične preferencije. Uzmite u obzir svoje potrebe, želje koje imate od pametnog telefona i donesite odluku informisani.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.