CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

Samsung Galaxy A54 vs. Google Pixel 6a

A mobile > Our news > Vesti > Samsung Galaxy A54 vs. Google Pixel 6a
Samsung Galaxy A54 vs. Google Pixel 6a

Samsung Galaxy A54 vs. Google Pixel 6a :
Bitka sjajnih mid-range modela

Samsung Galaxy A54 postavlja standard za ono što bi moglo biti još jedna uzbudljiva trka među pametnim telefonima srednjeg ranga. Iako će ovog leta očekivano izdanje Google Pixel 7a malo uzdrmati scenu, u ovom trenutku Pixel 6a je taj koji vodi među najboljim jeftinijim telefonima. Samsung galaxy A53 je bio dostojan konkurent prošle godine, ali tu su poboljšanja sa novim modelom A serije.
Samsung Galaxy A54 se može naručiti još od 30.marta, osnovni model 6 GB RAM-a i 128 GB skladišnog prostora, koji se može proširiti do 1TB pomoću microSD.
Boje se razlikuju od tržišta gde se prodaje.
Google-ov Pixel 6a dostupan je za osnovni model sa 6GB RAM-a i 128 GB skladišnog prostora. Dolazi u 3 boje u svakoj zemlji gde se prodaje.
Ove godine Samsung je svom Galaxy A54 srednjeg ranga dao isti novi dizajn kao i njegovi vodeći modeli Galaxy S23, eliminišući neravnine kamere u korist čistijeg i više minimalističkog izgleda. Na prvi pogled teško je da uočite razliku između Galaxy A54 i Galaxy S23+ slične veličine. Novi dizajn deluje prefinjenije.
Google se opredelio za novi dizajn sa Pixel 6 linijom 2021.godine, koji se prenosi na Pixel 6a. Kao rezultat toga, horizontalna traka kamere postala je poseban izgled za Google-ove telefone. I iako se izdvaja više od Samsungovog novog niza kamera sa tri sočiva, to čini na dobar način, kao nameran deo dizajna, a ne nešto sa čime Google nije imao izbora.
Što se tiče veličine, Pixel 6a je nešto manji od Galaxy A54. Ipak sa samo oko četvrt inča manje po širini i visini, to nije značajna razlika. Galaxy A54 to uspešno nadoknađuje svojim većim ekranom.
Oba uređaja imaju IP67 ocenu otpornosti na vodu i prašinu, što je danas norma.
Galaxy A54 ima Gorilla Glass 5 na prednjoj i zadnjoj strani , što ga čini izdržljivijim i daje mu elegantniji osećaj. Poređenja radi, Pixel 6a ima plastičnu poleđinu, ali to je lepa i iznenađujuće otporna plastika. Pixel 6a ima samo na prednjoj strani Gorilla Glass 3.
Galaxy A54 ima svetli, prelep AMOLED ekran od 6,4 inča. Samsung obećava „zapanjujuću vidljivost na otvorenom“, čak i na direktnoj sunčevoj svetlosti.
Iako Pixel 6a ima sposoban OLED ekran , jednostavno nije u istoj ligi kao Galaxy A54. Ekran kod Pixel 6a nije dovoljno svetao.
Galaxy A54 i Pixel 6a dolaze sa Android 13. Osnovni operativni sistem je isti, ali pošto Google pravi Android , on pruža ono što većina smatra čistijim Google iskustvom na Pixel 6a sa malo ili ni malo dodatnih problema i snažnijim vezama sa Google paketom aplikacija i usluga.
Razlike u softveru A54 i Pixel 6a svode se na lične preferencije, sa različitim kompromisima između platformi.
Obe platforme obećavaju 5 godina bezbedonosnih pokrivanja.
Samsung Galaxy A54 i Google Pixel 6a su solidni pametni telefoni srednjeg ranga, sa sopstvenim prednostima i kompromisima. Zbog toga je teško izabrati jasnog pobednika, jer se mnogo toga svodi na ono što tražite u pametnom telefonu.
Oni koji žele najbolji ekran po budžetu će naginjati prema A54, ali Pixel 6a je na vrhu u nekoliko drugih stavki.
Galaxy A54 obećava neka lepa poboljšanja kamere, Google ima dokazano iskustvo u pružanju neverovatnih fotografskih funkcija u svojim Pixel modelima bez pribegavanja višestrukim nizovima kamera ili višim specifikacijama.
Ovde postoji nivo poverenja koji Vam omogućava da budete sigurni u ono što dobijate.
Ipak, ljubitelji Samsungovog hardverskog i softverskog dizajna neće biti razočarani u Galaxy A54, jer ga svetliji i brži ekran izdvaja od većine pametnih telefona u ovoj klasi. I dok su poboljšanja kamere još pod znakom pitanja, svakako će raditi bolje od prošlogodišnjeg A53.
Ostaje nam da čekamo leto i osveženje u vidu Google-ovog novog Pixel 7 modela.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.