CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

PRVI KVARTAL 2023. GODINE

A mobile > Our news > Vesti > PRVI KVARTAL 2023. GODINE
PRVI KVARTAL 2023. GODINE

PRVI KVARTAL 2023.GODINE, KO JE PRODAO VIŠE UREĐAJA ?

Samsung je prodao više telefona nego APPLE kompanija do sada u 2023.godini, ali borba se nastavlja.

APPLE i Samsung se dugo bore za prvo mesto na globalnom tržištu pametnih telefona. U nekim prilikama proizvođač iPhone-a preuzima vođstvo, dok u drugim Samsung dobija najveći deo kolača.

Sa prvim kvartalom 2023. iza nas, Samsung se vratio na vrh, prestigavši APPLE, ali ovaj put jaz nije tako veliki. Uzimajući u obzir da obe kompanije imaju fiksni godišnji rok lansiranja svojih pametnih telefona sa najboljim učinkom – APPLE u poslednjem a Samsung u prvom kvartalu godine – njihov grafikon prodaje prati postavljenu putanju svake godine.
Nakon lansiranja iPhone 14 i 14 pro linije, APPLE je krajem prošle godine zabeležio solidan skok u prodaji, pobedivši Samsung sa dobrom razlikom, a sada je na redu Samsung.
Sa dolaskom izvanredne linije Galaxy S23, koja čini neke od naših omiljenih Android telefona ove godine, Samsung je ne samo uspeo da smanji jaz, već je i ostavio Apple iza sebe.
U stvari, Samsung je bio jedini brend među prva tri igrača koji je porastao u prethodnom kvartalu na tržištu koje se smanjilo za 12 % ukupno , što ukazuje na solidne brojke prodaje nedavnih Galaxy modela na globalnim tržištima.

Južnokorejski tehnološki gigant završio je svoj prvi kvartal 2023. sa 22% udela na globalnom tržištu pametnih telefona, a sledi ga APPLE sa 21%.
Iako je potražnja za serijom iPhone 14 zaista neznatno opala u odnosu na prethodni kvartal,, APPLE  iPhone uređaji su i dalje imali najbolji Q1 u poslednje tri godine.
Xiaomi je zadržao treće mesto na listi sa ravnomernim rastom u poslednjem kvartalu , dok su BBK Electronics brendovi Oppo i Vivo zauzeli četvrtu i petu poziciju, sa tržišmim udelom od 11%, 10%, 8%. Imaju jaku bazu van SAD-a, na nekoliko ključnih azijskih i EU tržišta, posebno na donjem kraju spektra cena.
Canalys ima razloga da veruje da će se prodaja pametnih telefona oporaviti u nekoliko kvartala, a povećano usvajanje 5g i inovativni dizajn  (kao kod sklopivih) će biti pokretačka snaga.
Samsung će doneti neke velike promene u dizajnu svojih Galaxy Z Flip 5 i Z Fold 5 kako bi ovogodišnje lansiranje pametnog telefona učinilo nešto uzbudljivijim, jer već možemo pretpostaviti šta da očekujemo od iPhone 15 serije.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.