CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

OnePlus Open

A mobile > Our news > Vesti > OnePlus Open
OnePlus Open

OnePlus Open

Već neko vreme znamo da OnePlus ide stopama svojih glavnih rivala i da razvija sklopivi telefon. Ovo će, naravno, dovesti OnePlus na još jedno cvetno tržište koje je zrelo za preuzimanje. Da, sklopivi uređaji su zaista poslednja granica (za sada), za kompaniju koja se pridružila Googl-u i donela preko potrebnu konkurenciju Samsung-u.
Sada, iako znamo da dolazi OnePlus sklopivi telefon, i iako se čini da znamo mnogo, još uvek imamo neke velike prazne tačke u našem percipiranom znanju o potencijalnom uređaju. U početku, većina je očekivala da OnePlus neće bežati od preterano korišćenog naziva „Fold“, ali što je interesantno, nedavne glasine ističu da se kompanija odlučila na ime „OnePlus Open“, koje zvuči divno sveže.
Dok su zvanične informacije koje stižu direktno iz OnePlusa otkrile da ćemo njihov sklopivi telefon videti u drugoj polovini 2023. godine, glasine govore da će OnePlus Open biti predstavljen javnosti pre kraja leta.
OnePlus će verovatno malo sačekati nakon izlaska Galaxy Z Fold 5 na tržište kako bi mogao da privuče više pažnje javnosti.
Za razliku od nekih drugih sklopivih telefona, čini se da OnePlus donosi veliko oružje kada je u pitanju hardver unutar OnePlus Open-a. Telefon će biti opremljen odgovarajućim vodećim specifikacijama, na način OnePlus.
Na osnovu procurelih fotografija dizajna telefona, možemo reći jednu stvar: Open će nepogrešivo biti OnePlus uređaj, koji će pomno pratiti prepoznatljivi jezik dizajna koji je OnePlus gradio godinama!
OnePlus bi koristio tip sklopivog prema unutra, sličan Galaxy Z Fold liniji i Google-ovom Pixel Fold-u, koji bi zaštitio veći unutrašnji ekran od spoljašnjih oštećenja. Međutim, OnePlus je navodno voljan da poveća prednost upotrebom neznatno većeg ekrana od dva druga konkurenta. OnePlus Open će imati unutrašnji ekran od 7,8 inča, ali nemamo tačne brojeve na spoljnom ekranu.
Sudeći po renderima, telefon bi mogao da koristi aluminijumski okvir sa zakošenim ivicama i blago zakrivljenim ivicama. Čini se da zadnja strana telefona koristi veštačku kožu, što bi dalo uredan zaokret u dizajnu telefona.
Na velikom kružnom ostrvu kamere nalaze se trostruke zadnje kamere, koje izgledaju uglavnom slično kućištu OnePlus 11 kamere. LED blic u gornjem uglu uređaja izgleda malo isključeno, ali smo sigurni da bi OnePlus mogao imati dobar razlog da stavi blic tamo, pod uslovom da su renderi 100% tačni, naravno.
Očekujemo da OnePlus Open neće biti najkompaktniji sklopivi u obliku knjige, ali se nadamo da će OnePlus uspeti da zadrži težinu.
Slično kao kod OnePlus 11, očekujemo da će OnePlus Open postići optički skener otiska prsta, zajedno sa otključavanjem lica.

Specifikacije eksternog ekrana su prilično nepoznate u ovom trenutku. Ipak, znamo da će telefon imati unutrašnji OLED ekran od 7,8 inča, koji je 0,2 inča veći od Galaxy Z Fold 4 i Pixel Fold-a, a možda i od nadolazećeg Galaxy Z Fold 5.
Štaviše, ekran će imati  rezoluciju od 2560 x 1440 piksela, kao i brzinu osvežavanja od 1-120 Hz što će omogućiti veoma glatko i korisno iskustvo pomeranja koje će se dinamički menjati na osnovu sadržaja na ekranu. Nadamo se da će OnePlus koristiti svetao OLED ekran koji će biti lak za gledanje u uslovima dnevnog svetla.
Nema glasina da će Snapdragon 8 Gen 2 pokretati nadolazeći sklopivi telefon. To je prilično izvesno i takođe sasvim logično, pošto OnePlus vodeći modeli uvek dolaze sa najnovijim dostupnim Qualcomm čipovima. OnePlus Open teško da će se razlikovati u ovom pogledu.
Međutim, s obzirom da je Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 2 odmah iza ugla, ne bismo bili iznenađeni, ali verovatno veoma oduševljeni kada bismo otkrili nadolazeće čipove koji pokreću OnePlusov prvi sklopivi telefon.
Ovaj čip ima nešto veću brzinu takta od 3,36 GHz u poređenju sa standardnim Snapdragon 8 Gen 2 od 3,2 GHz i zanimljivo odgovara specifikacijama ekskluzivnog Samsung Snapdragon 8 Gen 2 za Galaxy koji je pokretao Galaxy S23 seriju u svim regionima širom sveta.
Preliminarni benchmarkovi koje je sproveo DigitalChatStation otkrivaju da će Snapdragon 8+ Gen 2 uvesti 14% veće performanse CPU-a i 5,9% bolje performanse GPU-a.
Što se tiče memorije i skladištenja, čini se da bi se OnePlus mogao osloniti na jednu kombinaciju: 16 GB RAM-a i 256 GB prostora za skladištenje, sasvim sigurno bez otvora za microSD karticu za dodatno proširenje. Nadamo se da će verzija od 512 GB takođe doći u krug, na kraju.
Priča se da će baterija od 4.800 mAh održavati svetla na OnePlus Open-u. Ako je tačno, to će ga staviti 400mAh ispred Galaxy Z Fold 4 i, potencijalno, Galaxy Z Fold 5. Upareno sa efikasnim Snapdragonom 8 Gen 2, ovo bi moglo da obezbedi veoma pristojno trajanje baterije za OnePlus sklopivi model.
OnePlus Open će podržavati brzine punjenja do 67W,  što bi ga lako moglo učiniti jednim od sklopivih uređaja koji se najbrže pune. OnePlus već prodaje neke od uređaja koji se brže pune u SAD (OnePlus 11 se puni u potpunosti za pola sata), tako da smo prilično oduševljeni potencijalnim vremenima punjenja ispod sata na OnePlus Open-u.
OnePlus Open ima sav potencijal ne samo da poremeti sklopivi establišment, već i da dođe na vrh i postane sklopivi uredjaj  za nadmašivanje. Da, OnePlus One ima sve odlike da poremeti industriju.
Što se cene tiče, nismo baš sigurni šta da očekujemo od OnePlus Open-a, ali sumnjamo da će biti dostupan po jeftinoj ceni. Ipak, s obzirom na OnePlusovu sklonost ka uređajima sa nešto agresivnijim cenama, gajimo malu nadu da će OnePlus Open koštati manje od Galaxy Z Fold 5 ili Pixel Fold-a.
Priča se da će OnePlus Open ugledati svetlost dana pre kraja ovog leta, tako da će biti prilično zanimljivo videti ga u sukobu sa Pixel Fold-om i Galaxy Z Fold 5.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.