CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

Noviteti na iOS 16 operativnom sistemu

A mobile > Our news > Vesti > Noviteti na iOS 16 operativnom sistemu
Noviteti na iOS 16 operativnom sistemu

Noviteti na iOS 16 operativnom sistemu

 • Hitni, SOS, pozivi sada zahtevaju držanje bočnog dugmeta sa dugmetom za pojačavanje ili smanjivanje jačine zvuka, a zatim otpuštanje da biste sprečili nenamerne hitne pozive.
 • Popravljena greška u Freeform-u gde se neki potezi crtanja možda nisu pojavljivali na zajedničkim tablama.
 • Rešen problem gde pozadina može da izgleda crna na zaključanom ekranu.
 • Rešen problem gde Home Lock Screen vidžet ne prikazuje tačno status aplikacije Home.
 • Rešen problem gde Siri ne odgovara tačno na muzičke zahteve .
 • Tu su bezbednosne ispravke, uključujući ozbiljnu grešku u kernelu koja može dozvoliti aplikaciji da „izvršava proizvoljni kod sa privilegijama kernela“ i grešku u vremenu ekrana.
 • Napredna zaštita podataka za sve korisnike širom sveta, iako se to ne navodi u napomenama.
 • Fizički bezbednosni kljucevi za APPLE ID, moći ćete da obezbedite svoj APPLE ID pomoću FIDO sertifikovanog fizičkog ključa i on će zameniti dvofaktorsku autentifikaciju za APPLE ID prijave.
 • Poboljšan uvek uključen ekran na iPhone 14 Pro.
  Apple je prvobitno ažurirao Home arhitekturu da bi je učinio bržom i pouzdanijom , ali je kasnije kompanija povukla ažuriranje.
  Sada kada je Apple izdao iOS 16.3 očekuje se rad na iOS-u 16.4 . Prva Beta verzija za programere će se verovatno pojaviti vrlo brzo. Kod iOS 16.4 očekuje se ažuriranje Home arhitekture. Ako želite da testirate Beta verziju možete se registrovati za APPLEov Beta softverski program.
  Koji Apple uređaji mogu da instaliraju iOS16 ? Bilo koji od prethodnih pet godina, svako sa iPhone 8 ili novijim moći će da koristi iOS 16. Sa iPADom iOS 16 je kompatabilan sa svim Pad Pro modelima ,
  iPAD Air (3.generacija i kasnije), iPAD ( 5. generacija i kasnije) , iPAD Mini ( 5.generacija i novi). Imajte na umu da stariji uređaji možda neće dobiti potpuno iOS 16 iskustvo , sve funkcije.
  Na listi više nisu modeli 6s, prva generacija SE , kao i iPhone 7. Ako imate jedan od ovih iPhone modela , vreme je za novi uređaj.
  iOS 16 je značajna nadogradnja . Ne menja sve o vašem iPhone-u , ali je ispunjen zabavnim novim funkcijama koje će promeniti način na koji koristite svoj iPhone.
  Značajne promene su kod – Apple Music Sing, FreeForm app, Game Centar, Wallet, iCloud Shared photo library , Live Activities, Matter Suport, Clean Energz Charging, Lock Screen, Focus, Audio Support, Live Text, Siri, Search .
  Takođe 3 velike promene su u Porukama .
  1) mogu da se edituju, 2) unsend nakon slanja poruke , 3) poruke se mogu označiti kao nepročitane.

Poslednji Update , ažuriranje , Apple je izdao za iOS 16.3 , 24.januara 2023, koje uključuje ispravljanje grešaka, kao i važne bezbedonosne funkcije.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.