CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

Nothing Phone (2) vs Google Pixel 7

A mobile > Our news > Vesti > Nothing Phone (2) vs Google Pixel 7
Nothing Phone (2) vs Google Pixel 7

Nothing Phone (2) vs Google Pixel 7

Nothing je upravo objavio svoj drugi pametni telefon – Nothing Phone (2). A ovaj je malo posebniji za razliku od telefona Nothing Phone (1) iz prošle godine, sada imamo hardver koji je na neki način „vodeći“ — procesor unutra je Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1.
Ipak,  Phone(2) ostaje po konkurentnim cenama, počevši od 600 dolara. Takmiči se sa Google-ovim sopstvenim pristupačnim vodećim modelom — Pixel 7.
Oba telefona imaju OLED ekrane sa visokom brzinom osvežavanja, dve kamere, veoma različite i neobične dizajne i brz Android interfejs. Dakle, koji je bolji izbor?
Kratak odgovor i brz spojler – ako želite najbolju kameru za svoj novac, Pixel 7 je tu. Ali ako ste voljni da radite sa „OK“ kamerom dok uživate u malo drugačijem pogledu na moderni pametni telefon — možda će Vam Phone (2) biti privlačan.
Dakle, imamo dva uređaja neobičnog izgleda koji definitivno imaju mnogo karaktera. Nothing Phone (2) dolazi u crnoj ili beloj boji, a na leđima ima niz LED svetala. Oni su tu jer se kompanija nada da ćete (i aktivno Vas na to podstiče) držati Nothing Phone (2) licem nadole kada nije u upotrebi i oslanjati se na te LED diode da biste dobijali obaveštenja. Poenta je da „držimo tehnologiju na odstojanju“, da ne dozvolimo da nas obaveštenja i aplikacije odvlače od svakodnevnog života.
Google Pixel 7 ima malo drugačiji pristup. Takođe ima dosta prepoznatljivosti i karaktera sa svojom trakom kamere na poleđini, ali želi da bude šaren i radostan dodatak – posebno sa neuobičajenom, ali svežom bojom limunske trave (druge dve opcije su, opet, crna i bela).
Oba uređaja su zaštićena Gorilla Glass — Glass 5 na Nothing prednjoj i zadnjoj strani, Victus na Pixel-u 7 (Victus je noviji i navodno čvršći).
Nothing Phone (2) ima neke nadogradnje u odnosu na svog prethodnika, sa malo većim ekranom i tanjim okvirima. Dakle, sada ima OLED ekran od 6,7 inča, iste veličine kao iPhone 14 Plus, na primer — veliki je. Ali, za razliku od iPhone 14 Plus, on takođe ima brzinu osvežavanja od 120 Hz, tako da je gladak i brz.
Google Pixel 7 je nešto manji uređaj, sa ekranom od 6,3 inča – ako uživate u kompaktnijem pametnom telefonu, ovo je mesto gde bi trebalo da prestanete da čitate i naručite taj Pixel. Ali to je ekran od 90 Hz. Oba su ekrana od 1080p, što vam daje otprilike 400 PPI na svakom panelu — budite sigurni da su oba prilično oštra. I imamo vrsnu osvetljenost od 1600 nita na Phone (2) i 1400 nita na Pixel-u 7 — oba su kompatibilna sa HDR10.
Nothing Phone 2 je nadogradio svoju glavnu kameru od 50 megapiksela novim Soni IMX890 senzorom i naporno se trudio da iskoristi Snadpragon 8 Gen 1 za naknadnu obradu fotografija. Navodno, Nothing Phone (2) bi trebalo da ima bolje performanse kamere od Phone (1). I jeste, ali i dalje ne nadmašuje Pixel.
Nothing Phone (2) ima bateriju  od 4.700 mAh, što je nešto manje od 5.000 mAh koje vodeći modeli danas obično dobijaju (naročito u toj veličini). Pretpostavljamo da te fensi LED diode zauzimaju malo prostora. U svakom slučaju, smatramo da nam telefon savršeno traje tokom dana. Naročito ako ga koristimo onako kako to Nothing želi – licem nadole i u kontrolisanim rafalima. Pixel 7 ima bateriju od 4.355 mAh u svom manjem kućištu. Ovo dobro funkcioniše sa ekranom od 90 Hz i Tensor G2 manje snage, tako da Vam takođe može udobno izdržati tokom dana i noći.
Nijedan od ovih telefona ne dolazi sa punjačem u kutiji. Oni, međutim, podržavaju brze punjače – 45W za Nothing, 20W za Pixel. Za bežično punjenje, Nothing Phone (2) podržava 15 W, Pixel 7 – 20 W, uz odabrane posebne punjače. A zatim, oba uređaja imaju „obrnuto bežično punjenje“ gde mogu da daju malu količinu energije da dopune vaše slušalice ili pametni sat.
Usuđujemo se da kažemo da su obe neverovatne ponude od 600 dolara. Pixel iza sebe ima pouzdanu Google podršku, neverovatan rad kamere i specijalni Google pomoćnik. Nothing Phone (2) dolazi od kompanije koja je još uvek potpuno nova za pametne telefone…
Ali to je solidan novi unos -Phone (2) je izgrađen i poboljšan u odnosu na ono što je bio Phone (1) i teško ga je zanemariti. To je prilično solidan pametni telefon sa odličnim performansama i veoma zanimljivim predlogom sa prilagođavanjem početnog ekrana i velikim oslanjanjem na ovu „novu“ vrstu obaveštenja.
Ako želite da idete sa isprobanim, Pixel je bolji izbor. Ako se osećate pomalo avanturistički – samo napred i pustite Phone (2) da Vas iznenadi, očekujemo da Vas neće razočarati.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.