CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

KRAJ SOFTVERSKE PODRŠKE ZA DVA MODELA APPLE iPhone-a

A mobile > Our news > Vesti > KRAJ SOFTVERSKE PODRŠKE ZA DVA MODELA APPLE iPhone-a
KRAJ SOFTVERSKE PODRŠKE ZA DVA MODELA APPLE iPhone-a

KRAJ SOFTVERSKE PODRŠKE ZA DVA MODELA APPLE iPhone-a

iPhone telefoni imaju tendenciju da bolje drže svoju vrednost od Android telefona i Apple ih takođe podržava duže, ali ništa ne traje večno.
Apple je najavio novu verziju iPhone operativnog sistema – iOS 17 tokom WWDC 2023, ali korisnici iPhone 8 i iPhone X neće moći da preuzmu iOS 17.
Ne samo da vlasnici ovih modela neće moći da isprobaju nove funkcije kao što su StandBy režim i bolje automatsko ispravljanje , već takođe signalizira da je možda vreme da se rastanu sa ova dva modela.
To je zato što bi telefoni mogli da izgube ogroman deo preostale vrednosti u danima koji prethode izdanju iOS-a 17 , prema novom izveštaju web stranice za poređenje cena.
Pored novih funkcija , podržani telefoni dobijaju i security patches koje ih štite od hakera.
Sada kada Apple odustaje od modela 8 i X , ovi modeli su ranjiviji na bezbednosne pretnje.
Situacije ove vrste čine telefone zastarelim i to utiče na njihovu prodajnu vrednost.
Prošle godine nakon što je Apple jasno stavio do znanja da iPhone 6s i iPhone 7 serije neće dobiti iOS 16, izgubili su otprilike 42% svoje vrednosti između objavljivanja iOS 16 Beta 6.juna i javnog objavljivanja 12.septembra.
Isto će se desiti sa iPhone 8 i iPhone X ako se bude pratio obrazac kao iPhone 6s i iPhone 7, njihova vrednost brzo će opasti nakon juna.
Ako želite da prodate svoj telefon, SellCell savetuje da ne čekate duže od narednih 10ak dana.
iPhone 8 i iPhone X objavljeni su 2017.godine što znači da su dobijali ažuriranja 6 godina , što je godinu dana duže od onoga što je obećano najboljim Android uređajima na primer.
Tako da vlasnici ovih modela ne treba da pate zbog završetka softverske podrške.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.