CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

Kako sačuvati životni vek baterije pametnog telefona

A mobile > Our news > Vesti > Kako sačuvati životni vek baterije pametnog telefona
Kako sačuvati životni vek baterije pametnog telefona

Kako sačuvati životni vek baterije pametnog telefona

Jedna od prednosti većih telefona je što ima mesta za veće baterije. Trajanje baterije nije baš smetnja kao nekada, ali nekoliko saveta kako produžiti vek baterije nije na odmet.
Ukoliko Vas zanima kako da brinete o bateriji pametnog telefona kako biste se osigurali da traje što duže ili kako da zamenite bateriju kada za to dođe vreme, nastavite da čitate, tu smo da Vas uputimo na neke od najboljih načina.
Svi pametni telefoni imaju neki oblik režima niske potrošnje koji pauzira ili smanjuje određene funkcije, aktivnosti i vizuelne efekte. Ovi režimi su idealni za očuvanje dragocenog trajanja baterije kada je baterija prazna, posebno ako će biti potrebno neko vreme dok ne stavite telefon na punjač.
Za iphone – settings- battery – low power mode.
( Control Center via Settings – Control Center – Customize Controls- Low power mode)
Gasi se automatski kada je baterija napunjena 80 posto.

zamena baterije

Za Android telefone, instrukcije se razlikuju u zavisnosti od proizvođača. Većina Android pametnih telefona ima dva režima za uštedu energije. Prvi smanjuje pražnjenje baterije ograničavanjem nekih aktivnosti i vuzuelnih efekata, adrugi je ekstremniji i zaustavlja pokretanje obaveštenja i većine aplikacija.
Smanjite osvetljenost ekrana. Osvetljenost ekrana ima značajan uticaj na Vašu bateriju, tako da želite da ona bude onoliko niska koliko je prijatna za Vaše oči. Uvek možete da promenite osvetljenost ekrana tako što ćete prevući prstom nadole da bi otvorili Kontrolni centar na iPhone-u ili Notification shade na Android uređajima i povući klizač Osvetljenost ( brightness). Takođe možete razmotriti automatsko podešavanje na osnovu nivoa ambijentalnog svetla.
Isključite uvek uključen ekran i smanjite vremensko ograničenje ekrana. Pošto ekran najviše troši bateriju , smanjite koliko dugo je uključen. Najniđa postavka može da nervira, pa izaberite vremensko ograničenje koje Vama odgovara.
Takođe možete da uštedite bateriju tako što ćete omogućiti tamni režim ako Vaš pametni telefon ima oled ili AMOLED ekran, jer ovi paneli isključuju piksele kada se prikazuju tamni – crni.
Ako je vreme izuzetno hladno ili toplo – Vaša baterija će patiti. Ne možete ništa uraditi po tom pitanju, ali izbegavajte situacije kao što je ostavljanje telefona na kontrolnoj tabli automobila po sunčanom danu.
Ako ste podesili sva podešavanja koja smo do sada istakli i još uvek primećujete da Vam baterija nije izdržljiva tokom dana, istražite dalje. Pametni telefoni imaju ugrađene grafikone potrošnje baterije koji će vam pokazati kuda ide energija.
Deinstalirajte sve nepotrebne aplikacije.
Gde god je moguće povežite se na Wi-Fi mrežu.
Nemojte prinudno zatvarati aplikacije. Tako ih ne zatvarate već pauzirate.
Takođe , ne zaboravite da isključite Bluetooth  kada ga ne koristite.
Ponekada se dešava da jednostavno imate neispravnu bateriju na Vašem telefonu. Posle 2,3 godine baterija je oslabljena i najočiglednije rešenje je zamena baterije.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.