CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

Huawei Nova 11 Pro

A mobile > Our news > Vesti > Huawei Nova 11 Pro
Huawei Nova 11 Pro

Huawei Nova 11 Pro

Koji su to uslovi da bi novi model predstavljao nadogradnju u odnosu na prethodni u seriji? Obično se na toj listi nalazi nadogradnja čipseta, možda neka poboljšanja u odeljenju kamere, neka podešavanja na ekranu, veća baterija ili brže punjenje.
Pa, postoji li nešto Huawei Nova 11 Pro što ga čini boljim od Nova 10 Pro?
Pa, zadnji dizajn je drugačiji, na primer. Huawei je ublažio prilično lepršavi stil ostrva kamere prethodne generacije i predstavio dve boje sa zadnjim panelima od veštačke kože i utisnutim ‘nova’ znakom.
Samo zato što su specifikacije punjenja iste, ne znači nužno da su rezultati isti – tamo smo dobili neke impresivne brojke.
Nova 11 Pro možda radi samo minimum da bi stekao pravo na povećanje naziva modela, ali 10 Pro je već imao neke solidne specifikacije, tako da možda nije fer odbaciti 11 tako lako. Na primer, prilično jedinstven sistem prednje kamere koji uključuje ultraširoku jedinicu od 60 megapiksela i zum kameru od 50 mm je prenet i može biti prava prodajna tačka za publiku ludu za selfi fotografijama.
Na poleđini, senzor dubine od 2MP koji je sada uklonjen je malo verovatno da će biti promašen, ali sada uvedeni laserski AF bi trebalo da pomogne u mraku i pri krupnim planovima. A krupni plan je mesto gde inače skromna ultraširoka rezolucija (8MP) može da uradi bolje od većine, zahvaljujući svojoj AF mogućnosti. Glavna kamera od 50 megapiksela se pokazala kao sposobna i na starom modelu, tako da se ne žalimo da se vraća, uglavnom nepromenjena.
Slična priča je i u drugim oblastima. Fantastičan dvostruko zakrivljeni ekran od 6,78 inča imao je i piksele i herce da mu nije potrebna nadogradnja.
Snapdragon 778G čip možda nije vrhunski, ali i dalje ostaje solidan kandidat u srednjem opsegu. A sa izdašnom osnovnom verzijom za skladištenje od 256 BG (128 GB na nova 10 Pro) i opcijom od 512 GB, ni nećete oskudevati za memorijom.
Nova 11 Pro se isporučuje u klasičnoj beloj kutiji sa logotipima i nazivima modela obojenim reflektujućim duginim završnim slojem. Tu je i Kunlun Glass logo ispred i u sredini, koji označava da Huawei koristi sopstveni brend zaštite ekrana.
Unutra, osim telefona, naći ćete isti punjač od 100 W od ranije koji nam je ovaj put doneo iznenađenja, uz USB-A-to-C kabl od 6A koji ide uz njega. Uključena je i meka silikonska zaštitna futrola koja pokriva strane i leđa bez ometanja pogleda na leđa sa znakom Nova.
Nova 11 Pro nema mnogo promena u poređenju sa prethodnom generacijom, ali jedna od najočiglednijih je novi dizajn zadnje strane. Postoje dva aspekta toga, a jedan je sam panel, dok je drugi stil ostrva kamere.
Nova 11 Pro održava kapacitet baterije 10 Pro i sa 4.500 mAh snage je otprilike adekvatno opremljen. Činjenica da u suštini nema hardverskih promena koje bi direktno uticale na trajanje baterije dovela nas je do toga da očekujemo sličnu izdržljivost od novog telefona, i zaista, on je objavio potpuno istu ocenu izdržljivosti od 89h, a manje razlike u pojedinačnim testovima.
Ono što novi 11 Pro nedostaje u dugovečnosti, to nadoknađuje brzinom punjenja. Priloženi 100W Huawei SuperCharger adapter, zajedno sa 6A kablom, isti je kao oni koje smo našli u kutiji nova 10 Pro, ali smo dobili znatno veće brzine punjenja na novom telefonu.
Zaista, potpuno punjenje za 23 minuta i 73% za samo 15 minuta su zaista impresivni brojevi – posebno za klasu, ali i uopšte.
Huawei Nova 11 Pro radi mnogo stvari kako treba i takođe ima nekoliko jedinstvenih prodajnih tačaka – tako da to nije samo generalno u redu telefon; to je generalno u redu telefon sa preokretom. Punjenje od 100 W donosi brzine koje su među najbržim koje možete dobiti na bilo kom telefonu – srednjem ili vodećim. Zatim tu je dvostruka selfi kamera koja je zaista odlična za fotografije – ne toliko zato što je „dvostruka“ kamera koliko za ultraširoku jedinicu od 60 MP, mada ni telefoto ne škodi.
Zadnje kamere takođe nisu ni upola loše, a naizgled skromna ultraširoka ima velike koristi od AF. Ekran je u redu, trajanje baterije je u sličnoj kategoriji ‘ne-neverovatno-ne-loše’, čipset je pouzdan, a interni softver je funkcionalan.
Samo određene aplikacije neće raditi na Nova 11 Pro, ali tu je mnoštvo dostupnih rešenja.
I nije samo to. Tu je i činjenica da za traženu cenu za Nova 11 Pro, s pravom biste očekivali da ima odgovarajuću ocenu otpornosti na prašinu i vodu, ali nema.
Na kraju, možda je glavni problem Nova 11 Pro to što je previše sličan sa Nova 10 Pro.
Ipak, atraktivan i svež dizajn Nova 11 Pro ublažava  blistavost prethodnog modela.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.