CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

Handsfree slušalice u toku vožnje

A mobile > Our news > Vesti > Handsfree slušalice u toku vožnje
Handsfree slušalice u toku vožnje

Preporuka za korišćenje handsfree slušalica kad se razgovara telefonom u toku vožnje,
radi sopstvene i tuđe bezbednosti

Svaka „vizuelno-ručna interakcija mobilnog telefona“ tokom vožnje skoro udvostručuje šanse za nesreću, a utrostručuje šanse za gubitak kontrole nad volanom.

Organizacije za bezbednost u saobraćaju preporučuju da vozači uopšte ne koriste svoje telefone dok su za volanom. U realističnom svetu to nije uvek moguće. Jer je naš telefon postao naš asistent za sve radnje u toku dana.
Moguće je odgovorno koristiti telefon za razgovor tokom vožnje uz dodatnu opremu.
Korišćenje hands-free uređaja za razgovor na mobilnom telefonu bolja je opcija od slanja poruka i vožnje, ipak, ne zaboravite na fokus. Uradite sve što možete da sebe i druge ne izlažete bespotrebnom riziku. Čak 93% nesreća je uzrokovano greškom vozača , za razliku od nekih drugih faktora. Hiljade ljudi je nastradalo u nesrećama u kojima su bili uključeni mobilni telefoni. Jednostavno, razlog zašto je korišćenje telefona tokom vožnje toliko opasan je taj što naš mozak fizički nije u stanju da posveti 100% naše pažnje upravljanju vozila ako je ometen drugim faktorima.
Uređaj za razgovor bez upotrebe ruku može doći u više oblika. Svakako je najbolje da koristite slušalicu prilikom razgovora u vožnji. Bolje je nošenje jedne slušalice. Razgovor ostaje privatan, ne remeti Vas kao korišćenje spikerfona ili poput automatskog Bluetooth povezivanja u Vašem automobilu. Postoji veliki izbor slušalica, raznih dizajniranih rešenja, stilova, oblika. Birajte one laganije koje Vas neće opterećivati.

Ipak zapamtite da dok ste za volanom , trudite se da što manje koristite telefon radi Vaše sopstvene i radi bezbednosti svih ostalih učesnika u saobraćaju.
Koristite Vaš mobilni telefon odgovorno.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.