CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

GOOGLE PIXEL FOLD

A mobile > Our news > Vesti > GOOGLE PIXEL FOLD
GOOGLE PIXEL FOLD

GOOGLE PIXEL FOLD : ŠTA OČEKUJEMO 10. MAJA 2023.

Više izvora se složilo da će Google predstaviti svoj prvi sklopivi telefon, Pixel Fold na svojoj godišnjoj  I/O konferenciji za programere 10.maja.
Neposredno pred lansiranje, sumiramo sve glasine o dugo očekivanom Pixel Fold-u.
Prvo, Pixel Fold će imati sličnu formu oblika kao Samsung Z Fold 4, što znači otvara se kao knjiga i biće sličan veliki telefon.
Očekuje se da će biti još teži od već prilično teškog Galaxy Fold 4. U zamenu za to, nudi vrhunski kvalitet izrade sa jednom važnom novom karakteristikom : izuzetno čvrsta šarka.
Google Pixel Fold detalji su odlično čuvana Google tajna.
Jasno je da pripada porodici Pixel zbog trake kamere na poleđini telefona.
Težiće čak 280 grama.
Očekujemo čvrstu konstrukciju, sa staklenom poleđinom i metalnim okvirom. Najvažniji deo tog kvaliteta izrade mora da bude ono što se od Google-a očekuje, da kaže „ najizdržljivija šarka na sklopivom telefonu“. To je već veliki udarac Samsung kompaniji, ali sve je to deo igre iako nismo navikli na takve stvari od Google-a.
Očekuje se da će biti kvadratniji od Galaxy Fold-a. Dolazi sa velikim glavnim ekranom od 7,6 inča, a imaće i ekran sa poklopcem od 5,8 inča na prednjoj strani za koji se očekuje da će imati veći odnos širine i visine i biti udobniji za kucanje od Galaxy Fold-a.
Takođe, očekuje se brzina osvežavanja od 120 Hz na premium uređaju kao što je ovaj.
Što se biometrije tiče, baš kao što Samsung radi sa svojom fold serijom, Google će koristiti skener otiska prsta ugrađen u taster za uključivanje sa strane telefona.
Traka kamere na poleđini je svakako najistaknutiji element dizajna na ovom telefonu.
Izvori potvrđuju da Google Pixel Fold dolazi sa tri zadnje kamere, a očekivanja su da će to biti prilično iste kamere kao na Pixel 7 Pro. Ovaj telefon dolazi sa širokim, ultraširokim i periskopskim pucačem sa 5x zumom. Takođe, tu je selfi kamera na poklopcu ekrana, kao i još jedna selfi kamera na glavnom ekranu. Rečeno je da Google Pixel Fold dolazi sa
Google-ovim Tensor G2 čipom. Isti čip kao u seriji Pixel 7. To je ono što može razočarati. Ovaj čip je dobar, kada se koristi na telefonima ispod 1000 dolara, ali Qualcomm Snapdragon 8 gen 2 čip koji će pokretati Galaxy Fold 5 je apsolutna zver i znatno je moćniji od Google-ovog sopstvenog rešenja. To će biti glavna prodajna tačka za Samsung. A ako Vam je stalo do performansi Tensor G2 , jednostavno nije u rangu sa najboljim.
Što se ostalog tiče, osnovni model Pixel Fold imaće 12 GB LPDDR5x Ram i 256 GB skladišnog prostora, kao i model od 12/512GB.
Još jedna stvar na koju treba obratiti pažnju je softver Google Pixel Fold-a.
Naravno, pokretaće ga Android 13 pri lansiranju , iako će Android 14 biti zvaničan i na Google I/O.
Postavlja se pitanje koliko godina ažuriranja softvera će dobiti Pixel Fold? Da li će to biti samo tri godine velikih ažuriranja OS-a kao što je serija Pixel 7? Ovo ne bi bilo u redu za premium telefon kao što je Fold.
Velika težina Pixel Fold-a je svakako nedostatak, ali sa druge strane, tu je veća baterija od Galaxy Z Fold 4.
Google je bio jedna od najkonzervativnijih kompanija kada su u pitanju brzine punjenja. Drugim rečima, Pixel telefoni se pune sporo i dugo. Na primer, Google Pixel 7 Pro se puni do 23W preko kabla, i 15W bežično.
Sklopivi telefoni imaju veću veličinu i sa tim dolazi prilika da se koriste kvalitetniji zvučnici od tradicionalnih smart telefona. Videli smo da Galaxy Fold telefoni imaju bolje zvučnike od recimo Galaxy S serije.
Najvažniji rival Pixel Fold-u je Galaxy Z Fold 4, ali još više Galaxy Z Fold 5 koji se očekuje u avgustu.
Sjajno je videti da se Google pridružuje preklopnoj sceni telefona. Videli smo mnoge kineske kompanije kako prave odlične sklopive telefone, ali do sada nije bilo pravog rivala Galaxy Fold 4 u SAD-u, UK-u, i ostatku zapadnog sveta.
Ostaje nam da sačekamo još koji dan da vidimo da li je Google zaista uspeo od svog prvog pokušaja da napravi najbolji sklopivi telefon na tržištu …

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.