CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

Google Pixel Fold vs Oppo Find N2

A mobile > Our news > Vesti > Google Pixel Fold vs Oppo Find N2
Google Pixel Fold vs Oppo Find N2

Google Pixel Fold vs Oppo Find N2

Novi Google Pixel Fold nudi drugačiji oblik od popularnog Samsung Galaxy Fold 4 sa širim ekranom, ali … postoje li druge opcije sa dizajnom sličnim Pixel Fold-u?
Savršen rival Pixel Fold-a : izuzetno lagan, manji – Oppo Find N2.
Oba se otvaraju poput knjige, tako da se dobija glavni ekran veličine tableta, ali onda dolaze razlike.  Oppo je manji od Pixel-a i njegova mala težina je u oštrom kontrastu sa izuzetno teškim Pixel Fold-om.
I Pixel i Oppo dele sličan širi dizajn koji nam se zaista sviđa. Možemo dublje zaroniti u detalje dizajna, ali biranje između ova dva se svodi na to da li više volite veći i teži Pixel Fold ili biste radije imali kompaktniji i lakši Oppo Find N2.
Jedan (Pixel) ima glavni ekran od 7,6 inča, dok drugi (Oppo) ima ekran od 7,1 inča.
Iako je Pixel veći, razlika nije tolika i osim ako ne planirate mnogo da obavljate više zadataka, onda verovatno ne bi trebalo da Vam smeta manja veličina ekrana na Find N2.
Pixel Fold dolazi sa IPX8 ocenom zaštite od vode, nešto što nedostaje na sklopivom Oppo Find N2.
Što se tiče biometrije i bezbednosti , oba telefona koriste skener otiska prsta ugrađen u dugme za napajanje sa strane.
Tu su OLED ekrani na oba telefona, ali jedan napredak sa Oppo-om je manje primetan nabor zahvaljujući šarki koju kompanija koristi.
Pixel Fold dolazi sa Google-ovim Tensor G2 procesorom. Taj čip je u redu za telefon srednjeg ranga, ili običan vodeći model, ali nikako ne na vodećem modelu po ovoj ceni…
Oppo Find N2, sa druge strane, koristi procesor Snapdragon 8+ Gen 1, koji je i dalje brži.
Oba telefona koriste 12 GB RAM-a i oba imaju 256GB skladišnog prostora u toj osnovnoj verziji.
Pixel Fold radi na čistoj verziji Androida 13, dok Oppo pokrećeColorOS zasnovan na vrhu Androida 13.
Oba podržavaju multitasking sa podeljenim ekranom.
I jedan i drugi dolaze sa tri kamere na zadnjoj strani, a takođe imaju i selfi kamere na spoljašnjem i unutrašnjem ekranu. Dobijate široku i ultraširoku kameru na oba, ali dok Oppo ima zoom 2x objektiv, Pixel Fold koristi pucač u stilu periskopa 5x.
Sklopivi telefoni imaju reputaciju superiornih zvučnika od tradicionalnih telefona, a najčešće je to zbog većeg prostora.
Što se tiče haptike, oba telefona imaju vodeći vibracioni motor koji pruža lepu i čvrstu povratnu informaciju o vibracijama.
Jedna od najvećih prednosti Pixel Fold-a je što sa većom veličinom dobijate i veću bateriju.
Pixel Fold ima bateriju od 4821mAh, skoro 7% veću od baterije 4520mAh na Oppo Find N2.
Pixel Fold ima podršku za brzinu žičanog punjenja od 21W. Oppo Find N2- 67W, ali ne podržava bežično punjenje, a Pixel Fold podržava – 7,5W.
Oppo Find N2 je sklopivi telefon koji se voli zbog svog laganog i simpatičnog, kompaktnog oblika.
Pixel Fold je, s druge strane, veći i teži telefon, ali takođe ima sličan široki spoljašnji ekran kao Oppo.
Pixel Fold je takođe prilično tanak i Android optimizovan za Google ,znači da dobijate čistu platformu koja dobro radi.
Prednost Pixel Fold-a leži u većem ekranu, dužem trajanju baterije, boljim performansama kamere i ažuriranju softvera prvog dana, dok se Oppo ističe svojim pogodnim brzim punjenjem, malom težinom i manjom veličinom.
Pixel Fold bi bio razumniji izbor, Oppo Find N2 nije dostupan širom sveta, a sve zavisi od toga koji se Vama lično više dopada.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.