CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

Google je predstavio BARD AI kao odgovor ChatGPT

A mobile > Our news > Vesti > Google je predstavio BARD AI kao odgovor ChatGPT
Google je predstavio BARD AI kao odgovor ChatGPT

Google je predstavio BARD AI kao odgovor ChatGPT

 

Google je predstavio BARD AI, konverzacijski AI servis koji radi na LaMDA i ima za cilj da bude konkurent ChatGPT, koji je za kratko vreme postao omiljen među korisnicima.
BARD trenutno može isprobati samo određena grupa, i smatra se eksperimentalnom uslugom.  U međuvremenu, OpenAI je uveo alatku za otkrivanje teksta generisanog veštačkom inteligencijom, Microsoft je uložio milijarde dolara u OpenAI za višegodišnje partnerstvo.
Izvršni direktor Google-a predstavio je novu eksperimentalnu uslugu AI za razgovore pod nazivom BARD. Ova inovativna usluga koristi mnoštvo informacija na webu kako bi korisnicima pružila sveže, visokokvalitetne odgovore. Predstavljen je potencijal BARD-a u revolucionisanju sveta konverzacione veštačke inteligencije.
BARD ima za cilj da spoji ogromno znanje o svetu sa naprednim jezičkim modelima. Koristi informacije sa weba da bi pružio tačne i sveže odgovore. Sa BARDom se može iskoristiti njihova kreativnost, zadovoljiti radoznalost i proširiti svoje znanje. Primeri uključuju objašnjavanje naučnih otkrića detetu, učenje o vrhunskim sportistima, ili dobijanje saveta za poboljšavanje određenih veština i talenata.

Pored toga, kompanija u početku objavljuje laganu verziju LaMDA-ovog modela za BARD. Ovaj manji model uz manje računarske snage omogućava širi pristup i više povratnih informacija.  Povratne informacije iz eksternih izvora i interno testiranje će biti kombinovane kako bi se osiguralo da su BARDovi odgovori visokog kvaliteta, bezbedni i zasnovani na informacijama iz stvarnog sveta.
AI ima potencijal da poboljša naše razumevanje informacija i olakša pristup relevantnom znanju. Kako ljudi sve više traže dublje uvide, Google ima za cilj da u Pretrazi ( Search) obezbedi funkcije zasnovane na veštačkoj inteligenciji koje pojednostavljuju složene informacije i pružaju raznolik spektar perspektiva.
Ova funkcija će sažeti informacije u probavljive formate, olakšavajući korisnicima da brzo shvate širu sliku i saznaju više o temi koja ih zanima. Od istraživanja mišljenja do dubljeg upuštanja u određenu temu , ove funkcije koje pokreće veštačka inteligencija uskoro će biti dostupne u Google Pretrazi.
Tehnološki gignt , Google , je takođe najavio da će sledećeg meseca individualni programeri, kreatori i preduzeća moći da isprobaju Generativni jezički API, koji je prvobitno pokretao LaMDA sa dodatnim modelima koji dolaze.
Cilj Google kompanije je da stvori niz alata i API-ja kako bi olakšao razvoj inovativnih AI aplikacija.
Google-ov BARD imaće širu javnu dostupnost u nedeljama pred nama.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.