CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

CHROME DONOSI NOVU ERU WEB GRAFIKE

A mobile > Our news > Vesti > CHROME DONOSI NOVU ERU WEB GRAFIKE
CHROME DONOSI NOVU ERU WEB GRAFIKE

CHROME DONOSI NOVU ERU WEB GRAFIKE NA MOBILNE UREĐAJE I DESKTOP RAČUNARE

Google-ov popularni pretraživač Chrome, koji dolazi unapred instaliran na nekim od najboljih pametnih telefona na tržištu, dobiće ažuriranje WebGPU, nakon šest godina razvoja u saradnji sa Microsoft-om, Apple-om, Intel-om.
Očekuje se da će ažuriranje uticati i na aplikaciju, i na radnu površinu, a možda i na druge pregledače koji koriste Chromium kao osnovu.

WebGPU je u osnovi API – nešto što omogućava različitim tipovima programa da „razgovaraju“ jedni sa drugima – koji ima za cilj da poboljša način na koji Chrome koristi hardver povezan sa datim sistemom na određenom uređaju.
Ili, jednostavnije rečeno : program koji može da poboljša način na koji Chrome koristi Vaš hardver da bi postigao lepše i impresivnije vizuelne rezultate.

Takođe, očekuje se i poboljšanje brzine računara, što znači manje čekanja na učitavanje.
Google Meet je online komunikaciona platforma, koja omogućava korisnicima da stupe u video pozive. Pošto je video deo vizuelnog odeljenja ovaj novi WebGPU API će uticati i na Meet.
Navedeno je da ovo ažuriranje poboljšava renderovanje. Ovo zauzvrat pojačava performanse trenutno korišćene tehnologije i omogućiće impresivnije rezultate za aplikacije kao što je Unity-ov WebGL, tako da i „gejmeri“ imaju čemu da se raduju.

Jedan od ciljeva ovog ažuriranja je da aplikacije rade prenosivo na različitim korisničkim sistemima i pretraživačima.
Za Vas to znači bolje alate i veću produktivnu interakciju.
Tehnologija je dostupna u stabilnoj Beta verziji Chrome 113, a očekuje se da će se prvo pojaviti na računarima, a kasnije će biti uvedena za Android i Linux.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.