CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

Asus ROG Phone 7 Ultimate

A mobile > Our news > Vesti > Asus ROG Phone 7 Ultimate
Asus ROG Phone 7 Ultimate

Asus ROG Phone 7 Ultimate

ROG telefoni su vrhunac gaming pametnih telefona – ASUS iz godine u godinu nastavlja da proizvodi najmanje jedan novi pametni telefon vrhunskog nivoa.  Nude mnoštvu softverskih funkcija isključivo za gejmere i njihove potrebe. A da li ih zaista vredi kupiti ili je bolje diviti im se izdaleka?  Sa cenom koja uz njih ide, teško je preporučiti ROG telefon nekome ko želi ono što drugi vodeći pametni telefoni imaju.
Šta je to novo u vezi sa uređajem :
AeroActive Portal iz ROG 6D Ultimate stiže na glavnu liniju ROG 7 Ultimate
Poboljšani zvučnici
Qualcomm Snaprdragon 8 Gen 2 IP54 Sertifikat
Posvećenost ažuriranju softvera
Oblasti vibracije na ekranu
Asus ne ide na minimalistički pristup. Prilično velika kutija u kojoj stiže napravljena je od biomase, 100% ekološki prihvatljiva i 100% reciklažna. Unutra se nalazi telefon, adapter za brzo punjenje od 65W, lep opleteni kabl, maska, i ventilator AeroActive Cooler 7 ( ne- Ultimate ROG Phone 7 ne dolazi sa njim).
ROG telefoni su uvek bili prepuni najsavremenijih specifikacija koje je Asus mogao spakovati u njih. Serija 7 nije izuzetak.  Snapdragon 8 Gen 2 je najbrži trenutno dostupan SoC za Android telefone i uparen je sa najbržom dostupnom memorijom i RAM-om. Na tipičan ROG način – sve je na vrhuncu.
Glavni senzor od 50MP je Sony IMX766, koji je dao veoma zadovoljavajuće rezultate.
Dizajn ROG telefona se jednostavno ne menja – veliki ekran je i dalje tu od 6,78 inča na prednjoj strani i gornji, donji okviri. Par stereo zvučnika, odličnog zvuka. Na zadnjoj strani ROG Phone 7 Ultimate ima mali ekran. Ultrazvučna dugmad sa potpisom  se vraćaju – to ne bi bio telefon za igre da nisu. Možete da podesite osetljivost tih dugmadi na ramenu , kao i da birate različite programe za njih.
kao i ranije imamo USB C na dnu (pored priključka za slušalice) , a USB C sa strane. Bočni port je tu za ROG dodatnu opremu.
Zvuk sa ovog telefona postaje ludo dobar sa priključenim dodatkom. Još uvek ima hardverske tastere na sebi za poboljšanje igranja igrica.
Što se tiče boja, nema mnogo opcija za izbor.
ROG Phone 7 dolazi u dvotonskom izgledu, gde je polovina mat odradjena, druga polovina je poluprovidna,a dostupan je u 2 boje – Phantom Black i Storm White.
Ekran na prednjoj strani je AMOLED panel od 6,78 inča, koji je napravio Samsung. Njegova brzina osvežavanja ide do 165 Hz ( ili ga ostavite na automatskom režimu ).
Ispod ekrana se nalazi skener otiska prsta- optičkog je tipa, što znači da mu je potrebno mesto ispod palca da bi se osvetlilo za brzo skeniranje. Brz i precizan – nema problema.
Pametni telefoni za igrice se zapravo ne fokusiraju na performanse kamere – na kraju krajeva, to nije ono što očekujemo od njih. Međutim ovo odbija druge korisnike . ASUS je razbio kalup prošle godine , kada je ROG Phone 6 imao zaista ok kameru. Opremljen sa Sony IMX766 od 50MP , snima prilično dobre fotografije.
ROG Phone 7 ne menja taj hardver – on samo koristi novu tehnologiju u Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 , da bi poboljšao prethodne rezultate.
ROG telefoni uvek dolaze sa nekoliko načina rada- Dynamic, Durable i X Mode. Prvi je podrazumevani, drugi će smanjiti performanse, ovo poslednje će povećati performanse do maksimuma uz punu iskorišćenost. Naravno, u igranju igara ili pokretanju teških aplikacija, ROG Phone 7 Ultimate samo prolazi kroz sve – san svakog gejmera.
ROG Phone 7 nema bežično punjenje – jedva da ima mesta unutra za to- ali ono što ima je dvostruka baterija sa dve ćelije od 3000 mAh koje čine ukupni kapacitet od 6000mAh. Pune se adapterom od 65W. Dakle, dovoljno izdržljivosti i brzog punjenja za dopunu između sesija.
Iznenađujuće, ROG Phone 7 zvuči bolje od modela 6. Stereo zvučnici sa prednje strane emituju izbalansiran, detaljan zvuk, sa širokim stereo razdvajanjem. Uređaj je mali multimedijalni paket.
Nema mnogo konkurencije za ROG telefone. Da, postoje telefoni za igranje igrica, ali niko ne ide iznad i dalje sa najbržim hardverom i ekstremnim hlađenjem kao što to radi ASUS.
Drugi brendovi koji proizvode telefone za igre sa bočnim tasterima – Black Shark i Red Magic. Oba su „niche“ sellers sa mnogo više prilagođenog softvera.
Da li bi preporučili ROG Phone 7 ? Da..za neke ljude. To su gejmeri i telefonski gikovi, štreberi – prilično je očigledno.
Dizajn uređaja jasno govori kome je namenjen.
Ali takođe cenimo poboljšanje kamere i ažuriranja softvera tokom prošle godine učinila ove telefone pogodnijim za „generičku“ upotrebu.
ROG Phone 7, kao i 7 Ultimate su upravo lansirani u EU.
Obična verzija ima iste specifikacije , kamere, zvučnike, ekran. Ukoliko se odlučite da kupite običan ROG 7 i da uzmete AeroActive Cooler 7 za njega odvojeno – i dalje će biti jeftiniji paket od Ultimate-a.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.