CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

APPLE VISION PRO

A mobile > Our news > Vesti > APPLE VISION PRO
APPLE VISION PRO

APPLE VISION PRO : CUPERTINOVA POST-IPHONE ERA TEK DOLAZI

WWDC 2023 je prošao , a Apple Vision Pro je otkriven u svom svom sjaju. Samo će vreme pokazati koliko će uticajan biti prvi prostorni računar kompaqnije iz Cupertina.
Svaki put kada Apple lansira novi proizvod , kompanija uspeva da napravi svoj zaokret na uređaju, što ga izdvaja od konkurencije.
Drugim rečima, Apple proizvodi uvek nastoje da imaju neku vrstu jedinstvenog identiteta.
Apple Vision Pro se ne razlikuje po tom pitanju i postoji nekoliko načina na koje headset uspevaju da se razlikuju od konkurencije .
Neki od najrevolucionarnijih trenutaka u istoriji tehnologije počinju kada se način na koji korisnici komuniciraju sa tehnologijom fundamentalno promeni.
Možete li zamisliti iPhone sa qwerty tastaturom?, pa ne može niko.
Polazeći od ove paralele, ne može se uvek razumeti smisao korišćenja kontrolera u okruženju virtualne realnosti. Ako je cilj da se olakša potpuno uživljavanje korisnika, zar to ne bi trebalo da se proširi i na način na koji komuniciramo sa samim virtuelnim okruženjem?
Omogućavajući korisnicima da koriste svoja tela kao ulazni uređaj, Apple pokušava da promeni pravila igre, na isti način kao što je to činila tehnologija ekrana osetljivog na dodir kada su tastature bile uobičajene.
Ako hardver odgovara onome što vidimo u demonstracijama, Vision Pro mogu biti prve od mnogih slušalica koje koriste takav metod unosa.
Ako ništa drugo Apple je majstor izvršenja , tako da sumnjamo da će implementirati funkciju koju ne može da usavrši do savršenstva… ako mu se da vremena.
Kompanija iz Cupertina ima neku vrstu uticaja koji je potreban da podstakne korisnike i programere da se više angažuju sa tehnologijom proširene i virtuelne stvarnosti (AR-VR).
U izvesnom smislu nije važno da li je Apple Vision Pro zaista početak nove ere u mobilnoj tehnologiji.
Činjenica da Apple lansira slušalice je sama po sebi velika stvar – čak i ako Vision Pro dramatično propadne, i dalje će praviti talase i ubeđivati ljude da eksperimentišu sa AR i VR. Štaviše, napori tehnološkog giganta prevazilaze hardversku stranu jednačine – Apple je napravio novi OS i pokušava da podstakne programere da se angažuju sa njim i naprave sadržaj za njega. Sadržaj koji programeri proizvode će i dalje doprineti opštem uspehu tehnologije, čak i ako Vision Pro ne uspe da gurne AR-VR u mejnstrim.
Apple nije od onih koji odustaju bez borbe i iako kompanija već predviđa nisku potražnju za svojim uređajem prve generacije, šanse su da će postojati neprofesionalni naslednik Vision Pro.
Shodno tome dobar deo Apple resursa će ići na AR i VR najmanje nekoliko godina.
Apple je pokušao da opravda šokantnu cenu Vision Pro-a , navodeći da čak i ako korisnici kupe bilo koji najsavremeniji uređaj i dalje se ne bi ni približili onome što nudi Vision Pro.
Koliko god se hardver činio izuzetnim, nije nešto što svako može kupiti pri lansiranju. Naročito sa cenom od 3499 dolara.
Naravno, kompanija pokušava da plasira svoj „prostorni računar“ profesionalcima.
U ovom trenutnom stanju Vision Pro je vrhunska tehnologija koju će mnogi ceniti, ali će ih tek nekolicina kupiti.
Nedostatak trenutnog komercijalnog uspeha možda nije nužno loša stvar , ali Apple nije postao kompanija od trilion dolara dajući prednost inovacijama nad profitom.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.