CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

APPLE iPhone 15 Pro Max VS iPhone 14 Pro Max

A mobile > Our news > Vesti > APPLE iPhone 15 Pro Max VS iPhone 14 Pro Max
APPLE iPhone 15 Pro Max VS iPhone 14 Pro Max

APPLE iPhone 15 Pro Max VS iPhone 14 Pro Max : Očekivane razlike

Apple događaj najave sledećeg modela iPhone-a obično se održava u septembru.  Očekuju se dva ne – Pro iPhone modela, zatim iPhone 15 Pro i 15 Pro Max.
15 Pro Max, očekuje se da će biti  poput 14 Pro Max na steroidima – malo drugačiji dizajn, mnogo tanji okviri oko ekrana, kućište od titanijuma, kamere sa periskopskim zumom koja može da dostigne optički zum do 5x ili 6x. Naravno, i novi procesor – u stvari, Apple je spreman da objavi prvi na svetu 3 nm Soc pametni telefon sa serijom iPhone 15 Pro.
Dakle, biće bolji od trenutnog iPhone 14 Pro Max. A koliko bolji?
Očekivane razlike : lagani redizajn, titanijumski okvir, prekidač za isključivanje zvuka će biti nadograđen na Action Switch, novi procesor sa nekim poboljšanjima performansi 8Gb RAM-a iste opcije skladištenja, novi sistem kamera – perioskopski zum, još svetliji ekran, USB type C port umesto dosadašnjeg lightning.
Apple se obično drži istog dizajna godinama za redom. IPhone 8 iz 2017. je ličio na iPhone 6 iz 2014. iPhone 14 Pro Max izgleda kao iPhone 12 Pro Max, sa većom kamerom. Apple retko menja dizajn proizvoda, a zaista je velika stvar kada se to dogodi. Što znači da će iPhone-u biti urađen „facelift“ sa serijom 15.
Zadnji deo serije 15 će imati zaobljene uglove tamo gde serija 14 ima prave uglove. To će učiniti da 15 izgleda više kao MacBook Pro, posebno kako je donja školjka zaobljena, dok je preklop ravniji i ugaoniji od ivica. iPhone 15 Pro Max će imati neverovatno tanke okvire oko ekrana – verovatno najtanje okvire na pametnom telefonu trenutno. Navodi se da je iPhone 15 Pro Max napravljen od titanijuma, što bi trebalo da ga učini lakšim od iPhone 14 Pro Max sa šasijom od nerđajućeg čelika. A titanijum i dalje izgleda i oseća se kao premium, tako da nema gubitaka. Što se dugmadi tiče – iPhone 15 će imati istu postavku odvojenih tastera za napajanje, jačinu zvuka. Ono što je zanimljivo je da se prekidač za isključivanje zvuka može zameniti.
iPhone serija 15 će dobiti USB Type C port umesto Lightning za punjenje i prenos podataka. Za to su zahvalni regulatori iz EU. Ali Apple će prodavati sopstvene USB C kablove sa čipom unutra, koji „otključava“ brzo punjenje iPhone-a i brzi prenos podataka. Korišćenje generičkog USB type C kabla neće dati rezultate.
Očekujemo iste ekrane na oba, OLED panele koje je napravio Samsung koji imaju izrez Dynamic island na vrhu, brzinu osvežavanja od 120Hz i izvanrednu maksimalnu osvetljenost.
iPhone 14 Pro Max je već bio sposoban da postigne maksimum od 2000 nita – a 15 Pro Max će porasti do 2500 nita.
Još jedan iPhone, još jedan novi procesor. Brži, efikasniji čip. Očekuje se da oba ova uređaja imaju iOS 17 istovremeno.
iPhone 15 Pro Max će verovatno koristiti isti glavni senzor od 48MP i ne očekujemo velike razlike u performansama glavne kamere. Ono što 15 dobija je novo telefoto sočivo sa zumom perioskopa.
Apple-ova haptika je godinama bila vodeća u industriji ( ali su se susreli sa Android proizvođačima pre oko 3 godine). To se neće menjati sa iPhone 15 Pro Max.
Što se zvučnika tiče – iphone 14 Pro Max već zvuči odlično i sa glasnim i punim stereo zvukom.
Apple čipovi serije A imaju sposobnost da budu moćni, ali i energetski efikasni. Zaista ako iPhone stavite pod ogroman napor – on će prilično brzo potrošiti bateriju. Čak i tada, iPhone 14 Pro max je isporučio prilično respektabilno trajanje baterije pod velikim opterećenjem.
iPhone uređaji ne troše mnogo za redovne zadatke , kao što su pregledanje, ćaskanje, ili Youtube .
Opet 14 Pro Max je razbio rezultate, dajući 19h pretraživanja veba pre nego se isključi.
Očekuje se da će 15 Pro Max biti jednak.
Sumnjamo da će Apple iznenada skočiti na ultra – brzo punjenje. Dakle, verovatno ćemo videti iste specifikacije žičanog punjenja od 27W, bežičnog od 15W (sa MagSafe-om 7.5W) .
Svakako , ako trenutno imate iPhone 14 Pro Max , trebalo bi da se osećate prilično spremno – ne mislimo da bi nadogradnja na iPhone 15 bila obavezna ili preveliko poboljšanje. Osim ako stvarno zaista želite taj optički zum.
Da ne bude pogrešno shvaćeno, iPhone 15 Pro Max se definitivno vodi kao telefon ubica!
Ako koristite stariji iPhone – 12 ili manje – to će biti više nego sjajan skok.
A ako nikada niste imali iPhone, serija 15 bi bila najimpresivnija polazna tačka.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.