CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

ANDROID TELEFON KAO DASHCAM, USKORO

A mobile > Our news > Vesti > ANDROID TELEFON KAO DASHCAM, USKORO
ANDROID TELEFON KAO DASHCAM, USKORO

ANDROID TELEFON KAO DASHCAM, USKORO

Vaš Android telefon bi uskoro mogao poslužiti kao DashCam.
DashCam je kamera na kontrolnoj tabli, ili jednostavno kontrolna kamera poznata i kao digitalni video snimač automobila, snimač vožnje ili snimač podataka o dogadjajima.
Ugrađena kamera koja neprekidno snima pogled kroz prednje vetrobransko staklo vozila, a ponekad i zadnje ili druge prozore.
Novitet nadzorne kamere u početku bi mogao biti ograničen na Pixel telefone, ali Google će u bliskoj budućnosti učiniti dostupno svima i na drugim uređajima.
Android telefoni daleko su dogurali i u pogledu izgleda i funkcionalnosti.
Vlasnici Pixel uređaja možda znaju da Google često donosi novitete u svoju liniju pametnih telefona putem „Feature Drop“.
Prema nedavnom izveštaju 9to5Google, interna verzija aplikacije „Personal Safety“ koja je predstavljena još 2019. kao deo „Feature Drop“ sugeriše da bi Google uskoro mogao dopustiti korisnicima da koriste svoje Android telefone kao kameru na ploči.
U slučaju da ne znate, aplikacija „Personal Safety“ nudi nekoliko korisnih funkcija kao što su „Emergency Sharing“, „Safety Check“, „Car Carsh Detection“, i dostupno je na Pixel uređajima i nekim telefonima kao što je Nothing Phone(1).
Nakon što se omogući, nova funkcija će biti vidljiva u aplikaciji „Personal Safety“ u odeljku „Be prepared“.
Pretvara Vaš Android telefon u video kameru i radi tako da automatski snima komprimirani video sa kamere telefona.
Korisnici će moći koristiti telefon da rade šta god žele, na primer da ga koriste za navigaciju putem Google mapa i dok su u režimu rada kamere. Telefon možete i zaključati a funkcija kamere na instrumentalnoj tabli i dalje će snimati video zapise.
Prilikom postavljanja, korisnici mogu odabrati žele li da njihovi telefoni počnu snimati čim se upare sa Bluetooth uređajem kao što je sistem Vašeg automobila i da prestanu kada se prekine veza. Snimci će se automatski brisati nakon 3 dana, ili podešavate ručno drugačije. Maksimalno trajanje snimanja do 24h.
Ovo je zaista korisna funkcija budući da su kamere pametnog telefona mnogo bolje u poređenju sa kamerama na kontrolnoj tabli.
Ostaje da se vidi koliko bi korišćenje ove funkcije uticalo na život baterije uređaja.
Google bi uveo mogućnost korišćenja Android telefona kao nadzornih kamera u nadolazećem Junskom Pixel Feature Drop.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.