CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

Android 14 Beta

A mobile > Our news > Vesti > Android 14 Beta
Android 14 Beta

Android 14 Beta 1 je izašao za određene Google Pixel modele

Mnogi korisnici Android-a su danas uzbuđeni jer je Google pokrenuo Android 14 Beta program.
Korisnici Pixel-a: Pixel 4a (5g), Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6, Pixel 6 pro, Pixel 6a, Pixel 7 i Pixel 7 pro mogu da instaliraju ažuriranje za Android 14 Beta 1 sa nekim upozorenjima.
Podsetnik – prvo ažuriranje će biti izuzetno nestabilno, tako da ako koristite Pixel kao svakodnevni drajver, trebalo bi da sačekate dok Android 14 ne postigne stabilnost platforme za nekoliko meseci.
Pored toga, ako ste trenutno pretplaćeni na Android 13 QPR3 Beta program , dozvoljeno Vam je da pređete na Android 14 Beta program bez potrebe da obrišete telefon.
Ali sa budućim izdanjima, prelazak sa QPR3 Beta na Android 14 Beta program može zahtevati da uklonite sve podatke na svom Pixel-u. Da biste se pridružili Android 14 Beta programu , potrebno je da odete na google . com-android-beta i da pritisnete „Prikaži svoje uređaje koji ispunjavaju uslove“.
( Pixel 4a 5g je najstariji model koji ispunjava uslove za ažuriranje na Android 14).
Videćete malu sliku svog Pixel uređaja. Ispod njega je okvir sa natpisom „Omogući“.
Kliknite na njega i dobićete ažuriranje za instalaciju koja sadrži Android 14 Beta 1.
Nakon što omogućite, idite na Podešavanja-Sistem-Ažuriranje sistema i pratite uputstva.
Ako ste član QPR3 Beta programa, prvo ćete morati da se odjavite iz tog programa. Ako odustanete od QPR3 Beta programa i odmah se odlučite za Android 14 Beta program, nećete morati da brišete svoj uređaj samo sa prvim Beta izdanjem.
Međutim, u novim funkcijama na Android 14 je i prediktivni pokret unazad koji Vam daje pregled gde ćete završiti kada je gotov pokret unazad.
Novi Share sheet sa radnjama aplikacije na vrhu ekrana je takođe deo Android 14 iskustva.
Ipak, morate znati da određene aplikacije možda neće raditi, trajanje baterije će biti problematično, a biće i drugih problema kroz koje možda nećete želeti da prođete ako se sada pridružite programu Androida 14 Beta.
Konačna javna verzija Androida-a 14 će biti objavljena u avgustu, pa imajte na umu da kada se pridružite Android 14 Beta programu, nećete moći da izađete iz njega bez brisanja podataka dok javnu verziju ne izbaci Google kroz par meseci.
Više o Android 14, saznaćemo 10.maja kada će Google održati konferenciju za programere I/O 2023.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.