CALL CENTAR: 069-2644-180
PON-PET 08:00-20:00; SUB 09:00-15:00

4 od 5 korisnika pametnih telefona smatra čipset srcem i mozgom uređaja

A mobile > Our news > Vesti > 4 od 5 korisnika pametnih telefona smatra čipset srcem i mozgom uređaja
4 od 5 korisnika pametnih telefona smatra čipset srcem i mozgom uređaja

4 od 5 korisnika pametnih telefona smatra čipset srcem i mozgom uređaja

Četiri od pet korisnika pametnih telefona smatraju čipset pametnog telefona srcem i mozgom telefona, dok tri od četiri korisnika pametnih telefona veruje da je brend čipseta važan , navodi se u novom izveštaju za CMR.
Prema CyberMedia Research , oko 83 odsto korisnika pametnih telefona planira da kupi pametni telefon sa 5G tehnologijom.
„Postoji sve veće priznanje među potrošačima da je čipset za pametne telefone ključan u stvaranju ovih iskustava. Ovde brendovi čipseta nastoje da ispune očekivanja potrošača“, rekla je analitičarka ICG-a, za CMR.
Štaviše, u izveštaju se navodi da uloga skupova čipova postaje važna u omogućavanju novih faktora oblika, kao što su sklopivi pametni telefoni, kao i podrška drugim pametnim uređajima, uključujući AR / VR i automobilsku industriju.
Kada su u pitanju sklopivi telefoni , oko 79 odsto korisnika pametnih telefona upoznato je sa konceptom sklopivih pamrtnih telefona.
Među ovom grupom , oko 50 odsto je pokazalo interesovanje da odabere sklopivi pametni telefon kao svoj sledeći uređaj.
Dalje, u izveštaju se navodi da su potrošači prvenstveno motivisani prednostima velike veličine ekrana (84 odsto) , poboljšane prenosivosti (81 odsto) i mogućnosti obavljanja više zadataka (80 odsto)  kada razmatraju sklopive pametne telefone.
Otprilike 6 od 7 korisnika pametnih telefona koristi svoje uređaje za kreiranje sadržaja.
Prilikom snimanja video zapisa ili fotografija, brzo otpremanje (71 procenat) se smatra najvažnijim aspektom, praćeno povećanim kapacitetom skladištenja (67 procenata) i brzom mrežnom vezom ( 65 procenata).
Pet od šest korisnika pametnih telefona igra igrice na svojim telefonima radi oslobađanja od stresa (44 odsto), i razonode (41 odsto), ili nekih drugih razloga (26 odsto). Sportske igrice su najpoželjnije  (53 odsto) a zatim akcione/avanturističke igre (51 %) među igračima.
Trajanje baterije je ključno za sedam od osam gejmera, kada igraju igre na svojim pametnim telefonima.
Za rezultate zasnovane na nasumično odabranom uzorku ove veličine, postoji 95 % poverenja da rezultati imaju statističku preciznost od plus ili minus 3% od onoga što bi bili da je ispitana cela populacija.

* Vesti na amobile.rs nisu sponzorisanog karaktera.

Ukoliko imate bilo koje dodatno pitanje vezano za servisiranje Vašeg uređaja ( popravka ekrana, zamena baterije, konektora punjenja, zamena kamere, mikrofona, zvučnika, matične ploče, softvera, ili bilo kog drugog kvara) kontaktirajte nas putem zvaničnih kanala na društvenim mrežama, putem broja telefona, mejla ili nas posetite na adresi Sarajevska 42, u Beogradu.
Mi, u A Mobile Servisnom Centru, garantujemo Vam najbržu i najpovoljniju uslugu za Vaš uređaj.